Lovci rozdávali radost v Nemocnici Litoměřice

Ve středu se vydala lovecká výprava do Nemocnice Litoměřice, aby zde nadělila předčasný vánoční dárek. Pytle s plyšáky, klubové artikly, výtvarné potřeby a pět televizí. To všechno putovalo se zástupci klubu v rámci naší návštěvy v litoměřické nemocnici.

Lovci v Nemocnici Litoměřice

Sponzorský dar v podobě pěti televizí a spoustu klubových dárkových předmětů přijeli ve středu 13. prosince do litoměřické nemocnice osobně předat lovosičtí házenkáři. Při návštěvě doprovodil zástupce hráčů a představitelů klubu i legendární Lovec, maskot lovosické házené.

„Uvědomujeme si, že to není pouze o sportu. Náš klub je v této oblasti historicky aktivní, dlouhodobě spolupracujeme např. s Hospicem Sv. Štěpána. Chceme ukázat, že jsme nedílnou součástí tohoto regionu. Hledali jsme tedy další subjekt, se kterým bychom v tomto směru mohli navázat spolupráci. Volba padla na Nemocnici Litoměřice a již po prvním setkání bylo jasné, že je to dobrá volba a podpora z naší strany bude mít smysl,“ popsal prvotní nápad nabídnout pomoc právě litoměřické nemocnici Marcel Voneš, marketingový manažer klubu HK FCC Město Lovosice. „Po vzájemné domluvě jsme vytipovali několik oddělení, kde by byla potřeba televize pro pacienty. Díky podpoře našich partnerů se nám jich nakonec podařilo zajistit celkem pět,“ dodal manažer.

Televize, které členové Lovců Lovosice nemocnici darovali, půjdou na oddělení interny, gynekologicko porodnické, na ARO, mezioborovou JIP a do ambulance klinické onkologie. Na všech těchto pracovištích jsou určeny pacientům pro zpestření času, který musí trávit upoutáni na lůžko. „Televizi umístíme na pokoj pro rizikové těhotné. Tyto pacientky u nás mnohdy tráví i několik týdnů a vítají jakékoli rozptýlení,“ vysvětlila záměr vrchní porodní asistentka Simona Filipová. Její slova potvrdila i vrchní sestra Dagmar Filípková, která má na starosti pracoviště klinické onkologie: „Pacienti u nás tráví během aplikace cytostatické léčby několik hodin. Během této doby jsou výrazně omezeni na pohybu, musí být v klidu na lůžku. Možnost sledování televize je nejsnazším a nejpříjemnějším způsobem, jak jim tento dlouhý čas ukrátit.“

Zkrátka při návštěvě Lovců nepřišli ani naši nejmenší pacienti, kterým sportovci přivezli jak klubové dárkové předměty, výtvarné potřeby do herny, tak i spoustu plyšáků. Ty nasbírali 6. prosince od svých fanoušků během zápasu s Hranicemi, který vyhráli rozdílem tří branek. Dárky dětem předali v herně dětského oddělení.

Další zastávka byla na oddělení lůžek dlouhodobě nemocných. Zde se lovosičtí házenkáři setkali s pacienty, mezi kterými nechybělo několik nadšených sportovních fanoušků. S těmi si sportovci krátce popovídali a na oddělení předali svůj předvánoční dárek, a to klubové kalendáře, plakáty a ponožky s logem Lovců.

„Sponzorské dary nám moc pomáhají. Proto členům Lovců moc děkujeme, že myslí i na ty, kteří jsou nemocní, a chtějí je rozveselit, aby se na chvíli od své nemoci oprostili,“ neskrýval radost nad spoluprací se sportovci Radek Lončák, předseda představenstva Nemocnice Litoměřice, a.s. „Naším cílem je, aby touto akcí odstartovala dlouhodobá spolupráce. Věřím, že připravíme další společné akce už v průběhu příštího roku,“ reagoval Marcel Voneš.

Fotogalerii z návštěvy Lovců v Nemocnici Litoměřice najdete zde.

Jsme rádi, že jsme mohli znovu udělat radost tam, kde je potřeba pomáhat. Děkujeme všem našim partnerům a fanouškům za to, že nám v rámci této akce pomohli! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!