Ve Strakonicích chtějí Lovci potvrdit výhru nad Zubřím

Jedenácté kolo extraligy mužů posílá lovosické házenkáře na palubovku nováčka letošního ročníku soutěže, HBC Strakonice 1921.

11. kolo extraligy mužů:

HBC Strakonice 1921 – HK FCC Město Lovosice,
sobota 2. 12. 18:00

Zapomenout na vítězné utkání proti Zubří a začít znovu poctivě pracovat v novém zápase, to je hlavní úkol Lovců v následujícím extraligovém utkání. Vítězství nad lídrem tabulky je sice velmi cenné, ale je potřeba jej především potvrdit v sobotním střetnutí na jihu Čech.

Naším soupeřem bude nováček letošního ročníku ze Strakonic, který si užívá premiérovou sezónu v elitní skupině se vším všudy: našlapanou halou a nadšením domácích fanoušků, sbíráním zkušeností z venkovních duelů i cenným ziskem bodů na domácí i venkovní palubovce.

Přestože zatím Strakonicím patří 12. příčka v ligové tabulce, již několikrát dokázal, že ani letos nováček nebude jednoduchým soupeřem. Ve svém dosavadním působení mezi elitou získal 5 bodů a nezlomily jeji ani vysoké prohry ve třech ze čtyř úvodních duelů (Frýdek-Místek, Jičín, Kopřivnice). Poprvé Strakonice bodovaly v zápase proti obhájci titulu Dukle Praha, ve kterém až vynikající výkon brankáře Petržaly zajistil Pražanům aspoň zisk bodu (remíza 26:26). Hned další kolo přineslo pro Strakonice historicky první vítězství v extralize, když v domácím prostředí porazil 24:23 tým Brna. Velkým překvapením pak byla výhra na palubovce loňského nováčka soutěže Nového Veselí, které i letos dokazuje, že se s ním v soutěži musí počítat. Poslední dvě ligová kola pak svedl tým z Vysočiny boj proti nejsilnějším týmům: Plzni a Karviné, ve kterých naplno bodovali favorité.

V Českém poháru se Strakonice zapojily do 3. kola proti týmu Loko Louny a do osmifinále postoupily až po úspěšných sedmimetrových hodech. V osmifinále jsme pak Strakonice přivítali v naší hale Chemik a v zápase jsme jasně zvítězili 37:20.

Nejlepším střelcem v týmu Romana Marienky je zkušený Martin Mošovský, kterému dokonce v tabulce kanonýrů patří druhá příčka (64 branek) hned za nejlepším střelcem extraligy Jiřím Motlem (72 branek). Martin Mošovský je také elitním střelcem sedmiček, když za záda brankářů soupeře poslal již 19 úspěšných střel. Daří se také pivotovi Michalovi Zbíralovi, na jehož kontě je po 10. kole soutěže 49 branek.

Naši házenkáři musí jet na jih Čech s pokorou k soupeři, ale s jasným cílem získat pro Lovce další dva extraligové body. Utkání ve Strakonicích začíná v sobotu 2. prosince od 18 hodin. Buďte na dálku u toho, podpořte Lovce i prostřednictvím přenosu Tvcom nebo textového přenosu na onlajnech.com. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Vojtěch Srba, ředitel HK FCC Město Lovosice: „Jedeme do Strakonic s tím, že chceme potvrdit jednak výsledky z posledních dvou kol proti Jičínu a Zubří a také stoupající herní kvalitu. Budeme chtít udržet naše nasazení a důraz, stejně jako v předchozích duelech. Určitě si musíme dát pozor na ústřední postavu soupeře, kterou je spojka Martin Mošovský, jehož hru chceme v zápase eliminovat. Před čtrnácti dny jsme sice soupeře v Českém poháru výrazně porazili, ale v sobotu nás čeká zcela jiné utkání. Strakonice v domácím bouřlivém prostředí předvádí jiné výkony a nečeká nás vůbec nic lehkého.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,