Suverénní postup Lovců do čtvrtfinále Českého poháru!

Jako by chtěli nechat zapomenout na nevydařené sobotní utkání proti Frýdku-Místku, takovým stylem se prezentovali Lovci Lovosice v osmifinále Českého poháru proti extraligovému celku Strakonic.

Osmifinále Českého poháru mužů:

HK FCC Město Lovosice – Házená Strakonice 1921
37:20 (21:8)

Zcela odlišné utkání oproti tomu sobotnímu bylo k vidění dnes v hale Chemik, kde Lovci pokračovali svoji letošní cestu Českým pohárem. Nejen ve výkonu resp. nasazení do hry, ale také v nasazení hráčů. V dnešním utkání dostali větší příležitost hráči, kteří se až tak neprosazují v extralize a chuť do hry na nich byla od počátku znát.

Zápas byl vyrovnaný pouze v samém úvodu (4:3 v 10. minutě). Pak jsme zcela přezvali otěže zápasu, úsek mezi 10.-21. minutou vyhráli 10:0, a prakticky bylo po utkání. Střelecky se dařilo především Kalíkovi na spojce a Sýkorovi na křídle a již v poločase jsme nad soupeřem vedli rozdílem třinácti branek 21:8.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil a Lovci dotáhli zcela bez problémů zápas do vítězného konce 37:20. Hráčem utkání byl vyhlášen Jiří Kalík, autor šesti branek. Další kolo Českého poháru, ve kterém se soupeře dozvíme až v závěru tohoto týdne, se hraje již systémem doma-venku a to v termínech 6. a 20. 12. Pro Lovce pokračuje již v sobotu extraliga, když 18. listopadu jedeme do Jičína.

Děkujeme za vaši podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy po utkání:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Včera jsme si před zápasem krátce pohovořili a kladli důraz hlavně na nasazení, chuť a radost ze hry. Hráči plnili dané pokyny a nebáli jsme se řešit situace tak, jak si představujeme. Takové výkony nás mohou posunout mnohem dále z hlediska jednotlivce i z hlediska týmu. Je potřeba si vzít příklad z tohoto  utkání nejen do dalšího průběhu sezóny, ale především do každého dalšího tréninku. Musíme si každý uvědomit, že pouze takový přístup k něčemu vede a posune nás na naší cestě dále.“

Vojtěch Srba, ředitel HK FCC Město Lovosice: „Od začátku jsme vsadili na správnou strategii, kdy dostali příležitost hráči, kteří nebyli tolik vytěžováni v extraligových zápasech. Zápas měl od počátku svižné tempo, jednoduše a rychle jsme získali vysoké vedení. Velmi jistě chytal Hrdlička a přestože ve druhé půli přišlo malé polevení v obraně tak musím konstatotvat, že pokud bychom hráli s takovou chutí proti Frýdku-Místku, tak by sobotní střetnutí dopadlo úplně jinak. Pevně věřím, že se z toho ponaučíme a nebudeme se pro příště bavit o tom, jestli hrajeme s nasazením nebo ne, protože to by mělo být v každém zápase samozřejmostí. Bavit se můžeme maximálně o tom, jestli hrajeme dobře nebo špatně.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Gebur – Landa 1, Kalík 6, Sýkora 11/1, Motl, Bouček, Jelínek 2, Bičiště, Barth 3, Klimt 2/1, Konárik 1, Semerád, Prokop 3, Karlovec 1/1, Malý 7/2.

7m hody: 5/5 – 4/3, vyloučení: 3 – 2, rozhodčí: Hájek, Nezbeda, diváků: 386.