V sobotu přivítáme lídra tabulky!

Jeden z aspirantů na další český titul a soupeř Lovců v boji o bronz z poslední sezóny zavítá v sobotu do haly Chemik k dalšímu extraligovému utkání.

10. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – HC Robe Zubří,
sobota 25. listopadu od 17 hodin

Jestliže jsme před posledním domácím zápasem s Frýdkem-Místkem upozorňovali, že bychom rádi oplatili soupeři loňskou porážku, platí to v utkání proti Zubří dvojnásob. Lovci se s Valachy v posledním ligovém ročníku střetli nejen v rámci základní části, ale především v sérii o bronz.

V základní části jsme měli se Zubřím vyrovnanou bilanci 1:1. V domácím prostředí jsme soupeře přehráli i díky gólovému koncertu Jiřího Motla (vstřelil tehdy 13 branek) 33:30. Zubří nám tuto porážku oplatilo nejen v závěru základní části (vysoké vítězství 36:20), ale především v play-off. Se Zubřím jsme se střetli v rámci souboje o 3. místo a v sérii podlehli poměrem 1:3 na zápasy (20:34, 24:33, 31:29, 22:32).

Také letos dokázalo Zubří postavil velice silný tým, který i přes to, že podzimní část hraje mimo svoji domovskou halu (hala v Zubří je v rekonstrukci a Valaši hrají své domácí zápasy v Rožnově pod Radhoštěm), sezónou prochází ze všech celků nejlépe.

I když první čtyři utkání sezóny tomu až tak nenasvědčovali. Zubří v úvodu dvakrát zajíždělo ven a v obou případech (na hřišti Jičína i Kopřivnice) zvítězilo o jedinou branku. V Jičíně otáčelo nepříznivý stav 20:22, aby tři branky v posledních minutách zajistily Zubří cenné vítězství. V Kopřivnici na něj dokonce dosáhlo až brankou ze sedmičky po skončení hrací doby (naopak Kopřivnice sedmičku v poslední minutě neproměnila). Třetí zápas doma proti nováčkovi ze Strakonic Zubří zvládlo, první prohru si pak připsalo ve 4. kole na hřišti Dukly. Od té doby ale ztratilo body pouze v utkání v Plzni a se 14 body vede ligovou tabulku.

Trenér Andrej Titkov, který pokračuje na lavičce Zubří, má k dispozici tým plný zkušených borců. Počínaje mezinárodním angažmá ostříleným brankářem Milanem Malinou, třetím nejlépe hodnoceným gólmanem soutěže, přes nejlepšího střelce Zubří a dalšího hráče se zkušenostmi ze zahraničí i z reprezentace Martina Hrstku nebo Tomáše Říhu, pilíře obrany opět s reprezentačními zkušenostmi. Přidáme-li k tomu velkou palebnou silu na postu spojek, můžeme se už dnes těšit na hodně těžké utkání.

Lovci by do utkání měli nastoupit v plné síle, chybět bude jen zraněný Vašek Franc. Oslabeni ale budeme na trenérském postu, kde ze zdravotních důvodů neuvidíme trenéra Milana Berku. Dočasně tak trenérskou dvojici doplní ředitel klubu a bývalý trenér Lovců v předchozích letech Vojtěch Srba.

Ohlasy před utkáním:

Václav Toman, trenér HK FCC Město Lovosice: „Analýza videa nám potvrdila to, co již o soupeři víme z dřívější doby. Zubří vychází z výborné obrany, kde má vysoké hráče. Zdobí jej rychlá hra v útoku, kde dokáží dostat soupeře pod tlak a produkují hodně střel ze střední vzdálenosti. V tom dominuje vysoká spojka Reček. Je to jeden z nejsilnějších soupeřů v lize, ale my se poctivě připravujeme. Pokud se nám podaří udržet nastolenou laťku z utkání v Jičíně, a to především v obranné fázi, máme rozhodně šanci uspět.“

Střetnutí začíná v hale Chemik v sobotu 25. listopadu od 17 hodin. Vedle napínavého duelu se v jeho rámci uskuteční také finálový boj o hlavní cenu v naší soutěži pro fanoušky, americkou ledničku v hodnotě 40 tisíc korun. Nenechte Lovce v sobotním boji samotné, budeme vás hodně potřebovat! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,