V sobotu přijede ambiciózní Kopřivnice!

Přesně po měsíci se Lovci Lovosice představí v dalším domácím zápase. Jejich nejbližším soupeřem bude v sobotu tým Kopřivnice.

7. kolo extraligy mužů: 

HK FCC Město Lovosice – KH Kopřivnice,
sobota 4. listopadu 16:00

Netradičně již od 16 hodin přivítají naši házenkáři dalšího ligového soupeře. Bude jím družstvo KH Kopřivnice, které podle regulí pro poslední sezónu nemělo v letošním ročníku extraligy vůbec startovat. Do ročníku 2017/2018 totiž měla nastoupit pouze desítka družstev a Kopřivnice na základě výsledků na konci posledního ročníku měla zamířit do 1. ligy. Nakonec se ale na základě vzájemného jednání Asociace ligových klubů házené a vedení Českého svazu házené ponechal původní počet 12 týmů a Kopřivnici, která je tradiční baštou házené, tak můžeme vidět i v novém ročníku.

Jako by se za tuto důvěru chtěli házenkáři Kopřivnice odvděčit, předvádějí od začátku sezóny skvělé výkony. V tabulce soutěže jim patří 4. příčka se ziskem 8 bodů a bilancí 4 výhry a 2 prohry. Své kvality dokázal náš nejbližší soupeř hned ve svém úvodním střetnutí, kdy si vyšlápl na loňskou štiku ligy Nové Veselí. Ve druhém kole Kopřivnice podlehla jednomu z favoritů soutěže Zubří až brankou ze 7m hodu po skončení řádné hrací doby, aby v dalších dvou duelech byla 100% úspěšná. Cenné je především její domácí vítězství nad Plzní, které potvrdila v dalším domácím duelu proti Strakonicím. Druhou porážku v sezóně utrpěli kopřivničtí v Karviné, ale dokonale si spravili chuť v těžkém utkání proti obhájci titulu Dukle Praha. Nezaváhali ani v Českém poháru, ve kterém vyřadili druholigové Maloměřice.

Výsledky Kopřivnice v extralize:

Nové Veselí – Kopřivnice 23:25
Kopřivnice – Zubří 29:30
Kopřivnice – Plzeň 28:26
Kopřivnice – Strakonice 30:21
Karviná – Kopřivnice 36:29
Kopřivnice – Dukla Praha 34:32

V Kopřivnici došlo po loňské sezóně ke změně ve vedení klubu i na trenérské lavičce, kdy vedení týmu převzal bývalý reprezentant Lubomír Veřmiřovský. Sympatické je působení klubu i mimo sportovní stránku (marketingové a PR aktivity) a Kopřivnice se tak letos zařadila mezi velmi milá překvapení mezi extraligovým pelotonem.

Střelecky se daří především dvojici 22letých hráčů: křídlu Janu Hanusovi a spojce Marku Bukovskému, kteří letos nastříleli již 29 resp. 28 branek.

V posledním ročníku naši Lovci s Kopřivnicí sehráli dvě střetnutí: v Kopřivnici remizovali 31:31 a v domácím prostředí jsme soupeře porazili přesvědčivě 36:23. Rozhodně tedy v sobotu chceme navázat nejen na tento výsledek, ale také na utkání z posledního kola, kdy jsme dokázali přivézt cennou remízu z Karviné.

Ohlasy před utkáním: 

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás soupeř, který se od začátku soutěže prezentuje vyrovnanými zápasy jak v domácím tak venkovním prostředí. S trenérem Lubošem Veřmiřovským přišel do Kopřivnice nový impulz, družstvo se prezentuje velice rychlou házenou s velkým tlakem v obranné fázi hry a rozložením střelby na více hráčů. Čeká nás těžké střetnutí, ale po ztrátě s Plzní si na domácí půdě již nemůžeme dovolit další bodovou ztrátu.“

Jak jsme vás již informovali dříve, na toto utkání je pro všechny naše fanoušky vstup zdarma jako omluva za nevydařený zápas proti Plzni. Pozvánku přímo od našich hráčů můžete najít zde. Věříme, že dorazíte podpořit naše hráče a společně si pak po zápase opět zazpíváme vítězný chorál Lovců. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,