Lovcům se doma nedařilo, podruhé prohráli

Ani napodruhé se nepodařilo našim házenkářům porazit v základní části extraligy soupeře z Frýdku-Místku. Ten se tak po loňském vítězství v závěru sezóny mohl radovat znovu ze dvou bodů z naší palubovky.

Trenér Lovců Milan Berka.

Trenér Lovců Milan Berka.

8. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek
28:31 (16:17)

Stejně jako po minulém zápase s Kopřivnicí, ve kterém trenér Lovců Milan Berka prorokoval vyrovnané utkání, i tentokrát se bohužel pro Lovosice slova jejich kouče vyplnila. Zkušený tým Frýdku-Místku, zatím v lize spíše trápící se, zabral a veze si z Lovosic vítězství 31:28.

Zápas byl vyrovnaný jen v samém začátku, kdy Michael Konárik v 6.minutě srovnával na 5:5. Ale na dlouhé minuty to bylo naposledy, kdy diváci viděli vyrovnané skóre. Následoval sedmiminutový střelecký půst, ve kterém se našim házenkářům nepodařilo skórovat, naopak nadšeně hrající soupeř dokázal vsítit hned čtyři branky (13. minuta 5:9). Od té doby již Lovci jen marně dotahovali vedení Frýdku-Místku. Nedařilo se nám v obraně a ani v útoku jsme neprokazovali jistotu ve střelbě. I přesto se nám ale podařilo ještě do poločasu náskok soupeře zkorigovat na rozdíl jediné branky 16:17.

Odchovanec Lovosic na lavičce Frýdku-Místku Miloslav Krahulík.

Odchovanec Lovosic na lavičce Frýdku-Místku Miloslav Krahulík.

Začátek druhého poločasu vypadal lépe, když jsme to byli naopak my, kdo nepovolil moravskému týmu šest minut skórovat. Díky tomu jsme otočili vývoj utkání v náš prospěch (22:20 ve 43. minutě). Ale znovu přišel výpadek a tentokrát jsme byli bez gólu dlouhých deset minut. Toho soupeř dokonale využil a vybudoval si znovu výraznější náskok (51. minuta 22:26). I přes veškerou snahu a závěrečnou osobní obranu na všechny hráče jsme ale nezískali v dnešním utkání ani bod. Oba si naopak odváží náš soupeř za vítězství 28:31. Z naší strany to rozhodně nebyl dobrý výkon, jako bychom neměli chuť bojovat a to se nám dnes zcela vymstilo. Bojovností a chutí jsme v minulém kole přehráli Kopřivnici, i když se nám herně až tak nedařilo, tentokráte jsme si bohužel zvítězit nezasloužili.

Hráčem utkání byl vyhlášen Miloslav Sýkora.

Trenérský souboj dvou odchovanců Lovosic, Milana Berky na naší straně a Miloslava Krahulíka na straně Frýdku-Místku, přinesl Lovcům druhou porážku na domácí palubovce v letošní sezóně.

Extraliga bude pro Lovosice pokračovat v sobotu 18. listopadu, kdy v 18 hodin nastoupí proti Jičínu v jeho hale. Již ve středu 15. listopadu ale Lovci hrají osmifinále Českého poháru, ve kterém od 18 hodin v hale Chemik přivítají extraligového soupeře ze Strakonic. Budeme rádi, pokud nás i v tomto duelu přijdete podpořit! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář trenéra Milana Berky: „Utkání se mi hodnotí špatně, protože jsme doma ztratili další dva body. Musím samozřejmě poblahopřát soupeři, hrál trpělivě, zatímco my jsme nebyli důslední v obraně. S tím korespondoval i výkon brankářů, kterým se dnes nedařilo. V konečném efektu jsme utkání ale prohráli v útoku, rozhodně si nemůžeme dovolit zahodit čtyři sedmičky. V jediné chvíli, kdy jsme dokázali utkání otočit, pak nedáme sedmičku, náskok a v přesilové hře uděláme prorážení. Celý úsek jsme prohráli 0:5 a prakticky bylo po zápase. Hlavní rozdíl byl v tom, že soupeř dokázal střelecké příležitosti proměnit, zatímco nám se to nedařilo.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Gebur – Landa 1, Kalík, Sýkora 1, Motl 8/3, Bouček 3, Jelínek 2, Bičiště 6, Barth, Klimt 3, Konárik 4, Semerád, Prokop, Kopáč, Malý.

7m hody: 7/4 – 2/2, vyloučení: 2 – 3 (přímá ČK Gřešek), rozhodčí: Bečička, Horák, diváků: 769.

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,