Lovci vybojovali další vítězství, doma zdolali lídra tabulky!

Zápas plný zvratů, tak by se dalo charakterizovat střetnutí desátého kole extraligy mezi našimi Lovci a vedoucím celkem tabulky ze Zubří.

10. kolo extraligy mužů: 

HK FCC Město Lovosice – HC Robe Zubří
26:24 (15:12)

Ve vynikající atmosféře se dnes odehrál jeden ze šlágrů celého kola, když do Lovosic dorazili i fanoušci Zubří a společně s domácími diváky se postarali o hlučnou atmosféru utkání. Úvodní třetina střetnutí byla oboustranně vyrovnaná, prapor Lovců držel úspěšnou střelbou Vašek Klimt, který byl autorem 8.-12. branky Lovosic. Sedm minut před koncem byl stav ještě vyrovnaný, závěrečná pasáž se vydařila našim hráčům, kteří pak odcházeli do šatny s vedením 15:12.

Také o úvodní zápis ve druhém poločase se postaral jeden z Lovců a po brance Míly Sýkory to bylo již 16:12 pro naše barvy. Zubří ale kontrovalo čtyřmi brankami v řadě a znovu z toho byl remízový stav 16:16. Prvním zlomem v zápase byl úsek mezi 44.-52. minutou, kdy velmi dobře chytající Orság v brance Zubří nepustil jediný gól a Zubří odskočilo na vedení 23:20. V tu chvíli vzal do svých rukou osud utkání nejlepší extraligový střelec Jiří Motl, který se postaral o pět ze šesti závěrečných branek Lovců a především jeho zásluhou jsme dokázali stav zápasu opět otočit a utkání dotáhnout do vítězného konce. Svoji roli sehrála i změna obrany z 0:6 na 1:5, která společně s góly Jiřího Motla měla velký podíl na šestém vítězství Lovců v sezóně.

Nejlepším hráčem utkání byl fanoušky zvolen Vašek Klimt, autor 8 branek. Pochvalu za bojovnost a obětavost ale opět zaslouží celý tým, který tak aspoň na dálku potěšil trenéra Milana Berku, který se zotavuje z páteční operace.

Děkujeme všem fanouškům za podporu! Další střetnutí hrajeme v sobotu 2. prosince na palubovce nováčka soutěže Strakonic. Poslední duel v domácí hale nás čeká ve středu 6. prosince, kdy ve čtvrtfinále Českého poháru od 17 hodin hostíme Hranice. V rámci tohoto utkání vyzýváme fanoušky, aby přinesli na utkání plyšovou hračku. Ty pak 13. prosince naši hráči předají dětem v Nemocnici Litoměřice.

Komentář ředitele klubu Vojtěcha Srby: „Od začátku zápasu jsme předváděli velmi dobré nasazení a velmi dobrý pohyb v obranné fázi. Dařilo se nám také úspěšně zakončovat v útoku. Střelecky nás v první půli držel Vašek Klimt. Bohužel jsme dělali fatální technické chyby, a i když jich celkově nebylo mnoho, Zubří nás  z nich nekompromisně trestalo. Ve druhé půli soupeř velmi rychle srovnal skóre i díky velmi dobrému výkonu brankáře Orsága. Nás pak navíc postihl střelecký výpadek a Zubří otočilo vývoj zápasu. Změnili jsme obranu na 1:5 až na hranici rizika, díky individuálním schopnostem Boučka a Motla jsme zápas dokázali otočit a i se štěstím jsme urvali cenné vítězství.“  

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa 1, Kalík, Sýkora 4/1, Motl 10, Bouček 1, Jelínek, Bičiště, Barth, Klimt 8/1, Konárik, Semerád 1, Malý.

7m hody: 3/2 – 2/2, vyloučení: 3 – 6, rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 620.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,