V devátém kole jedou Lovci do Jičína

Ještě pět extraligových zápasů čeká na Lovce do konce letošního roku, z toho hned čtyři odehrají na venkovních palubovkách.

9. kolo extraligy mužů:

HBC Ronal Jičín – HK FCC Město Lovosice,
sobota 18. 11. od 18 hodin

Až do 16. 12. čeká na Lovce každý víkend pravidelná porce jednoho utkání, do toho se pak po vítězném osmifinále Českého poháru proti Strakonicím přidají dva zápasy čtvrtfinále Českého poháru (z toho jeden v domácím prostředí).

Program Lovců do konce roku 2017:
18. 11. 18:00 HBC Ronal Jičín – HK FCC Město Lovosice
25. 11. 17:00 HK FCC Město Lovosice – HC Robe Zubří
02. 12. 18:00 HBC Strakonice 1921 – HK FCC Město Lovosice
06. 12. ??:?? utkání ČF Českého poháru (doma nebo venku)
09. 12. 16:30 HC Dukla Praha – HK FCC Město Lovosice
16. 12. 20:00 HK FCC Město Lovosice – SKKP Handball Brno (ČT sport)
20. 12. ??:?? utkání ČF Českého poháru (doma nebo venku)

Naším nejbližším soupeřem bude již v sobotu celek Jičína. Tomu patří v dosavadní ligové tabulce čtvrtá příčka se stejným počtem bodů jako mají naši Lovci, k dobru pak mají jičínští skóre +12, zatímco naši házenkáři jsou brankově v minusu (-3). Napravit si bodové skóre i zatím záporné skóre se pokusíme již v sobotu, ale (a budeme se opakovat), opět nás čeká hodně těžké střetnutí.

Jičín vstoupil do nové sezóny pod vedením nového trenéra Petra Mašáta těsnou prohrou na domácí palubovce proti Zubří (23:24). Hned v dalším kole ale dokázal přesvědčivě vyhrát na palubovce nováčka ze Strakonic a především třetí kolo přineslo tomuto týmu cenné body po vítězství 22:20 nad úřadujícím mistrem Duklou Praha. V dalších kolech si připsal ještě pět bodů včetně dalšího cenného skalpu v podobě vítězství nad týmem Plzně. V Českém poháru stejně jako Lovci postoupil Jičín ve středu do čtvrtfinále soutěže, když dokázal znovu zopakovat vítězství nad celkem Dukly Praha.

Nejlepším střelcem domácích je zatím se 37 brankami David Krahulec, ale střelecká síla soupeře je rozložena na více hráčů, tak jak se můžete dočíst v komentáři před utkáním od našeho trenéra Milana Berky. Opory mají jičínští na postu brankáře, k jedním z nejlépe hodnoceným hráčům na tomto postu patí Filip Veverka, zpět po zranění se již vrátil také David Machalický, který byl jedním ze strůjců vítězství Jičína proti Plzni.

Utkání začíná v jičínské hale v sobotu od 18 hodin a všichni fanoušci jej mohou sledovat jednak prostřednictvím přenosu Tvcom nebo onlajnového přenosu. Držte nám palce! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „čeká nás tradiční soupeř, který je velice silný v domácím prostředí i na venkovních hřištích. Loni jsme si navzájem vzali body v domácím prostředí a já bych byl rád, pokud bychom loňskou výhru dokázali zopakovat i nyní. Čeká nás ale těžký zápas proti týmu se stabilizovaným kádrem, který disponuje velkou silou na pozici spojek a prezentuje se agresivní obranou. My musíme zapomenout na to špatné ze zápasu proti Frýdku-Místku a pokusit se naopak zopakovat dobrou hru například z posledního zápasu proti Strakonicím.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,