Na čtvrtou výhru v sezóně se Lovci nadřeli!

To, že letos bude potřeba v extralize s Kopřivnicí počítat, dokázali její hráči také v rámci sedmého kola extraligy na lovosické palubovce.

Hráčem utkání byl dnes vyhlášen brankář Honza Hrdlička.

Hráčem utkání byl dnes vyhlášen brankář Honza Hrdlička.

7. kolo extraligy mužů: 

HK FCC Město Lovosice – KH Kopřivnice
34:32 (18:15)

Před zápasová prognóza trenéra Lovců Milana Berky se beze zbytku naplnila: zaplněná hala Chemik dnes viděla dramatický duel do poslední minuty, nakonec s vítězným chorálem domácích Lovců. Ještě před utkáním jsme se rozloučili s Dominikem Mikem, který ukončil svoji aktivní kariéru a v poločase byl oceněn celek mladších žáků (ročníky 2004-2005), který skončil stříbrný v celorepublikovém finále Házenkářského desetiboje své kategorie.

Zápas samotný byl od začátku hodně vyrovnaný a oba týmy se střídaly ve skórování. I když se Lovcům podařilo dvakrát soupeři odskočit (9:6 ve 13. minutě a 15:10 ve 24. minutě), bojovný soupeř vždy dokázal skóre zkorigovat. Ještě do poločasu se Kopřivnice přiblížila na rozdíl tří branek 18:15.

Začátek druhé půle byl jednoznačně v režii hostí, kteří během pěti minut dokázali skóre zcela vyrovnat (19:19) a utkání začínalo od začátku. Lovci, i díky výborně chytajícímu Honzovi Hrdličkovi, dokázali držet vedení na své straně, ale hosté především díky neomylným dělovkám Miroslava Rachače nepustili soupeře do dalšího trháku. V závěrečných pěti minutách dvakrát Kopřivnice snížila na rozdíl jediné branky, naposledy minutu před koncem (33:32).

Chybným střídáním ale sama sebe poslala do dvojnásobného oslabení a toho v závěrečné minutě využil vítěznou branou Miloslav Sýkora. Lovci nakonec tedy houževnatého soupeře porazili 34:32 a připsali si na své konto čtvrtou letošní výhru.

Hráčem utkání byl fanoušky vyhlášen brankář Jan Hrdlička, který své družstvo výrazně podržel a v závěru zlikvidoval i sedmičku kanonýrovi hostí Rachačovi.

Další střetnutí čeká na Lovce již za týden a to 11. listopadu, kdy od 17 hodin přivítáme tým Frýdku-Místku (na lavičce s trenérem Mílou Krahulíkem, odchovancem Lovosic). Nezapomeňte, že z tohoto střetnutí vzejde další finalista soutěže o americkou lednici v hodnotě 40 tisíc Kč. Děkujeme všem fanouškům za podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „V první řadě chci poděkovat svým hráčům za bojovnost v dnešním střetnutí. Na obou stranách byly k vidění pěkné akce a bojovnost, přesně tak jak jsme očekávali. Bohužel se nám nepodařilo za stavu 15:10, kdy byl soupeř trochu rozhozený, odskočit na výraznější brankový náskok. Bylo to i díky velmi kvalitnímu výkonu Kopřivnice, která v zápase neměla příliš slabých míst. My jsme samozřejmě spokojeni se ziskem dvou bodů a budeme se připravovat na další utkání.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa, Kalík, Sýkora 1, Motl 9, Bouček 9/2, Jelínek 1, Bičiště 1, Barth, Klimt 7, Konárik 4, Provinský, Semerád, Kopáč, Malý 2.

Nejlepší střelci Kopřivnice: Rachač 8/1, Hanus 5, Petřík 4/1.
Rozhodčí: Blanar, Haramul. Sedmimetrové hody: 2/2 – 5/3, vyloučení: 4 – 3 (ČK přímá Fulnek), diváků: 854.

Dnes jsme se rozloučili s Dominikem Mikem, který ukončil aktivní hráčskou kariéru.

Dnes jsme se rozloučili s Dominikem Mikem, který ukončil aktivní hráčskou kariéru.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,