Starší žáci na turnaji v Liberci

Druhý mistrovský turnaj mají za sebou dva týmy starších žáků. V sobotu 23. září vyrazili Lovci do Liberce k dalším utkáním.

Turnaj Liberec, starší žáci

Turnaj se hrál za účasti dvou týmů Liberce, dvou týmů Lovosic a jednoho týmu z Jablonce nad Nisou. Pouze výsledek utkání Lovosice I : Lovosice II se započítává do tabulky o postup do žákovské ligy. Další výsledky ovlivní umístění v krajské soutěži.

Po jalovém loňském ročníku, kdy bylo největším úspěchem družstva pouze postup do žákovské ligy, podáváme letos mnohem lepší výkony. Jsme super parta, více si věříme, a především se chceme zlepšovat. Ze 7 utkání jsme dokázali 6x zvítězit a 1x jsme prohráli s týmem Loun. Louny letos disponují silným týmem, bohužel nemají tak širokou členskou základnu. Pokud klukům vydrží zdraví, budou pro nás těžkým soupeřem. Jejich pozice je složitější než naše. Zatím jsou leaderem soutěže a my se je snažíme ulovit. Je lehčí motivovat se k vítězství, když víte, koho lovíte 😊, než se snažit bodově utéct a udržet na prvním místě. Věříme, že je otázkou času, kdy se vzájemné zápasy proti Lounům otočí v náš prospěch.

Pro trénink jsme si vzali za vzor koncepci německého svazu házené. Hrajeme hodně vysunutou obranu 5+1, kdy je 5 hráčů na za hranicí čáry 9 m hodu a na brankovišti brání jeden hráč osobně pivota. Pomalu se začínáme učit, jak si přebírat hráče, kteří si mění své pozice nebo zabíhají. Obrana se nám daří lépe než útok.

HODNOCENÍ TÝMU HK LOVOSICE 1

V utkáních se nám podařilo pochytat v obraně spoustu míčů. Kde nás tlačí bota je přechod do rychlého útoku. Hráči se snaží co nejrychleji zbavit míče a z toho plynou technické chyby. Ztrácíme zbytečně míče zkaženou přihrávkou na polovině hřiště a branky se kupí na naší straně. V postupném útoku nám pravá strana šlape jako švýcarské hodinky. Je snem každého trenéra mít partu leváků, a když jsou šikovní, jde to lépe. Střelba ze spojek je úspěšnější než z křídel. I když Tomáš Lopata na pravé straně většinou branku nemine. Tom dobře brání na vysunutém hrotu. Spolu s Michalem Maxem Bednaříkem tvoří osu týmu. Našel se i Honza Sozanský, který se výborně adaptoval na pozici pivota. Společně s Mírou Barešem tvoří silnou dvojici, která se dobře doplňuje. Pavel Vojíř zahrál v Liberci vynikající zápasy a většinu řešení, která zvolil, skončila gólem. Kluci dokázali být ve správný čas na správném místě a využívali Pavlovu schopnost rozhodnout se, kam míč pošle. I Honza Horn je na středu jistotou. Sice mu chybí síla, ale zlepšuje se každým zápasem. Více trpělivosti a času potřebuje Matěj Štolba s Lukášem Lukáčem. Oba hrají na levých spojkách nebo křídlech. Matěj má problém s míčovou technikou, často mu ve finální fázi míč vypadne a daruje ho soupeři. Pro Lukáše je pozice spojky novou funkcí, ale na tréninku se snaží. Dokázal nám, že zvládne střílet z dálky. Oba kluci potřebují podpořit a dostat do sebe trochu amerického sebevědomí. Doma v Lovosicích se budou chtít vytáhnout, tak na dalším turnaji chceme být zase o něco lepší. Dobře zapadli do družstva i hráči mladších žáků Fanda Šafránek a Honza Bereš. Fanda hrál už v Lounech. Je to bojovník, velmi dobře pracuje se svým silovým potenciálem. Honza se na začátku trošku trápil s větším míčem a nervozitou. Během turnaje byl strach pryč a Honza zvládl vstřelit pár branek.

Brankaři: Adam Agler, Antonín Bartošík

Hráči: Michal Max Bednařík, Lukáš Lukáč, Tomáš Lopata, Matěj Štolba, Miroslav Bareš, Pavel Vojíř, Jan Hron, Fanda Šafránek, Jan Bereš ml.

HODNOCENÍ TÝMU HK LOVOSICE 2

Ve dvojce hrají kluci, kteří dostali individuální úkoly. Tým dva nemá výkonnostní cíl. Ale tlak na výkon v každém turnaji a utkání hráči mají. Neřešíme výsledek, řešíme individuální rozvoj. Lukáš Dojčinovič, který hraje v mladších žácích většinou na křídle, zkouší hrát na pozici rozehrávky. V Liberci si to sice párkrát namířil přes mnohem většího hráče, ale jinak zdatně šlape kolegům z 1. týmu na paty. A stejně skvěle se adaptovali i další hráči narození 2005, kteří nám pomáhají na turnajích. Správným tahounem družstva je Martin Škaloud. Dokáže správně nahecovat ostatní. Není házenkářskou hvězdičkou, ale v posledních zápasech byl jistotou týmu při zakončení. Leaderem týmu by měl být Lukáš Vaverka. Je to hráč, který patří mezi lepší házenkáře, bohužel se občas nechá strhnout svou povahou. V Lounech mu turnaj moc nevyšel. Hrál odevzdaně. V Liberci předvedl úplně odlišný výkon. Bojoval a snažil se každý zápas. V žákovské lize bude určitě platným hráčem. Příjemným překvapením je Pavel Vobruba. Ten vynechal loňskou sezónu. Patří do party třebenických hráčů, kteří k nám do klubu přišli trošku později ze školní ligy a kroužku házené. Za 3 roky všichni hráči udělali obrovský kus práce a na klucích je vidět chuť a snaha do tréninku. Honza Klug s Pavlem hrají občas zbrkle a stejně jako hráči z jedničky ztrácí míče při přechodu do útoku. Co se však druhému týmu dařilo méně, bylo proměňování vyložených šancí. Dokázali jsme zahodit sedmimetrové hody, rychlý útok, a i náskok z brankoviště. Střelba, uvolnění 1:1 na obě strany a komunikace v obraně jsou naše hlavní úkoly na tréninku. Měli jsme 7 zraněných hráčů. Týmy jsme doplnili mladšími žáky. Výsledkově se nám sice nedařilo, ale herně se zlepšujeme s každým turnajem. Onemocněl nám brankař a celý turnaj statečně odchytal Ondra Zábranský a pomohl mu Martin Škaloud. Tomáš Král, který hraje na křídle, se dostal také na spojku a zahrál mnohem lépe než v pozici krajního útočníka. Nestřílel moc z dálky, ale pokaždé se dokázal uvolnit přes obránce a buď se trefil, nebo získal pro tým sedmimetrový hod.

Brankař: Ondřej Zábranský

Hráči: Lukáš Vaverka, Lukáš Dojčinovič, Martin Škaloud, Jan Klug, Pavel Vobořil, Jan Šváb, Filip Krogner, Jakub Novák, Tomáš Král, Petr Mach

 VÝSLEDKY TURNAJE V LIBERCI:

HK FCC Město Lovosice I : HK FCC Město Lovosice II 34:20
Liberec Handball II : HK FCC Město Lovosice I 20:23
HK FCC Město Lovosice II : ElektroPraga Jablonec 13:16
Liberec Handball I : HK FCC Město Lovosice I 18:24
Liberec Handball II : HK FCC Město Lovosice II 37:24
HK FCC Město Lovosice I : ElektroPraga Jablonec 29:20
HK FCC Město Lovosice II : Liberec Handball I 17:27