Lovci vybojovali v Karviné bod!

Velmi cenný bod přivezli naši Lovci z utkání šestého kola extraligy, když dokázali bodovat na palubovce silné Karviné.

Dvě výrazné postavy utkání: Landa a Brůna. Zdroj: www stránky Karviné.

Dvě výrazné postavy utkání: Landa a Brůna. Zdroj: www stránky Karviné.

6. kolo extraligy mužů: 

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice
26:26 (13:12)

Po dvou nevydařených utkáních (v Novém Veselí a doma s Plzní) Lovci odjížděli do Karviné se snahou napravit předchozí zaváhání a především špatný dojem, který v posledních dvou kolech ze své hry zanechali. A podařilo se, i když začátek zápasu byl jasně v režii domácích hráčů.

Uzdravený Jan Landa byl autorem první branky Lovců, bohužel na dlouhých jedenáct minut byl jeho zásah poslední pro naše barvy. Karviná tak v úvodu utkání získala hrozivě vypadající náskok 6:1 (13. minuta). Naštěstí Lovci pak zaveleli k útoku a podpořeni dobrým výkonem brankáře Artura Adamíka začali pomalu umazávat z náskoku Karviné. Ve 13. minutě vedli domácí 7:2, ale dalších sedm minut jsme nepovolili soupeři skórovat a po dalším gólu Landy jsme dokonce v 19. minutě získali vedení na svoji stranu (7:8). Přestože Baník v dalším průběhu znovu odskočil na 12:9, tak do šaten odcházeli Lovci s těsnou ztrátou 12:13.

Druhý poločas přinesl vyrovnanou házenou, i když soupeř si i nadále udržoval 1-2 brankový náskok. V 52. minutě po brance Nedomy vedl 25:22 a nevypadalo to, že by Lovci dokázali na severu Moravy přidat na své konto další ligový bod. Přišla ale znovu naše výborná pasáž, především v obranné fázi, a hned čtyři branky našich hráčů v řadě otočily skóre na 26:25. V poslední minutě se podařilo nejlepšímu střelci domácích Michalu Brůnovi srovnat na 26:26 a stejným výsledkem také utkání skončilo.

V Karviné jsme tak dokázali díky bojovnému výkonu připsat na naše konto sedmý extraligový bod a především ukázali, že se s námi i nadále musí počítat. Děkujeme všem fanouškům za podporu na dálku! Nyní čeká na extraligu reprezentační přestávka, po ní se Lovci představí v dalším střetnutí doma 4. listopadu od 16 hodin proti Kopřivnici.

JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentář trenéra Milana Berky: „I kdybychom dnes nebodovali, tak po zápase jsem spokojen. V zápase mne potěšil náš herní projev, ukázali jsme bojovnost, vůli i srdce, to byl náš hlavní cíl. Bod je za to vše odměnou. Do Karviné jsme jeli s tím, že se budeme prezentovat jako Lovci bojovníci a to jsme také dokázali. Po mé kritice po posledních dvou zápasech musím celému družstvu poděkovat za tento víkend a věřím, že na náš výkon navážeme v dalších kolech.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa 5, Kalík, Sýkora 1, Motl 7, Bouček 6/2, Jelínek, Bičiště 3, Barth 1, Klimt 3, Konárik, Provinský, Semerád.

7m hody: 3/2 – 2/2, vyloučení: 6 (ČK Piatek) – 5, rozhodčí: Bubeníček, Petruška, diváků: 983.

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,