Lovce čeká cesta do Karviné

Extraliga mužů pokračuje o víkendu svým šestým kolem a na lovosické házenkáře v něm česká cesta na sever Moravy.

6. kolo extraligy mužů: 

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice,
neděle 15. října 10:30

Vstup Lovců do sezóny byl ve znamení tří utkání v domácím prostředí. V nich byli Lovci stoprocentní. Po třech výhrách ale přišly dvě porážky, jedna z nich dokonce v domácím prostředí, kdy se nám nepodařilo překročit plzeňský stín. Bilance neúspěšných vzájemných střetnutí mezi Lovci a Plzní tak narostla na nelichotivých 14 zápasů bez bodu.

Napravit pošramocenou reputaci z předchozích duelů se Lovci pokusí tento víkend, kdy se střetnou s týmem Karviné. Ta je naším sousedem v tabulce, když patří mezi pětici týmů se ziskem 6 bodů z prvních pěti extraligových duelů.

V Karviné došlo v poslední sezóně k velkým změnám, vyměnil se trenér i vedení klubu, které chce v dalších sezónách vrátit klub zpět na samé výsluní mužské házené. Ta nejlepší léta v Karviné se datují v rozmezí let 1999 – 2010. V jedenácti sezónách se moravský celek desetkrát stal Mistrem ČR, pouze v sezóně 2002/2003 jej na jeden rok na trůnu vystřídal tým Frýdku-Místku. V ostatních letech Karviná v české soutěži dominovala a dařilo se jí také na poli evropských pohárů.

Letošní rok má být přelomový na cestě zpět k těm nejvyšším příčkám. Tomu odpovídají také změny v kádru, ke kterým v Karviné před letošní sezónou došlo. Tu největší pozornost poutá návrat bývalého českého reprezentanta Michala Brůny z dlouhodobého zahraničního angažmá. Ten od začátku sezóny potvrzuje roli zkušeného vůdce týmu, když je zatím nejlepším střelcem našeho nedělního soupeře. Na svém kontě má 33 branek a v celkové tabulce střelců extraligy mu patří pátá pozice (vedoucím střelcem je náš Jiří Motl s 39 góly).

Vedle střelce Michala Brůny přišlo do Karviné trio zahraničních hráčů: z Francie se „vrátil“ brankář Nemanja Marjanovič, který již na severu Moravy dříve působil, dále polský pivot Tymoteusz Piatek a spojka Mirza Mimič, který naposledy působil v Turecku (dnes vyšla na karvinský stránkách informace, že Mirza Mimič z rodinných důvodů svoje angažmá ukončil). Z Litovle, která před touto sezónou opustila extraligový peloton, posílila Karvinou dvojice Matěj Nantl a Jan Zbránek.

Ambice Karviné tak rostou a trenér Marek Michalisko nemá od vedení klubu jiný cíl než postup mezi nejlepší čtyři domácí týmy. Karviná zatím podává ne úplně vyrovnané výkony. Sezónu začala domácí výhrou nad Brnem, pak ale přišly dvě porážky: v Hranicích a nečekané bylo především vítězství Nového Veselí na její palubovce. Toto zaváhání ale Karviná dokonale nahradila výhrou v Plzni. V posledním kole si pak poradila s letos velmi dobře hrající Kopřivnicí po výsledku 36:29.

Naši Lovci nejedou po posledních výsledcích do Karviné v roli favorita, rozhodně ale s cílem předvést lepší hru, než tomu bylo v posledních dvou zápasech proti Novému Veselí a Plzni. V obou utkáních nás trápily staré problémy: neproměňování vyložených šancí a technické chyby, které nahrávaly soupeři na laciné branky v naší síti.

„V šestém utkání letošní sezóny nás čeká soupeř, se kterým jsme se loni střetli nejen v základní části, ale také v Českém poháru a v play-off. Karviná značně doplnila svůj kádr, významný je především návrat Michala Brůny, střelecky se prosazuje křídelník Miroslav Nedoma a oporu má soupeř v Marjanovičovi ve své brance. Je to těžký soupeř a to především ve svém domácím prostředí, přestože ani Karviná se nevyhnula v úvodu sezóny výsledkovému zaváhání. My pevně věříme, že po dvou nevýrazných výkonech se vrátíme zpět k tomu, co nás zdobilo v loňské sezóně,“ přeje si trenér Lovců Milan Berka.

Utkání Lovců proti Karviné se hraje v neděli 15. října od 10:30 hodin a budeme velmi rádi, pokud nás na dálku podpoříte. Střetnutí můžete sledovat prostřednictvím onlajnů nebo TVcom. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,