Unavení, ale spokojení: Lovci bodovali i potřetí!

Třetí utkání v řadě a také nejtěžší. Takové bylo dnešní střetnutí lovosických házenkářů s týmem Brna v rámci druhého kola extraligy mužů.

Roman Jelínek střílí na branku Brna. Autor fotografie: Filip Veselý.

Roman Jelínek střílí na branku Brna. Autor fotografie: Filip Veselý.

2. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – SKKP Handball Brno
29:27 (13:14)

Velmi těžké střetnutí mají za sebou Lovci Lovosice, kteří dnes hostili Brno. Bez nemocných Malého, Landy a zraněného France. Kvalitní celek soupeře hned od počátku zápasu dával najevo, že by rád v Lovosicích bodoval a prakticky po celý první poločas si udržoval vedení. Lovce brzdila horší produktivita střelby, ale především nedůrazná obrana. Dvě minuty před koncem první půle Lovci ztráceli tři góly (10:13), aby nakonec ještě do konce poločasu snížili na těsný rozdíl jediné branky 13:14.

Úvod druhé půle byl ve znamení zlepšení a výsledkem bylo otočení skóre v náš prospěch (38. minuta 17:15) . Brno ale pokračovalo v dobré hře, využívalo každé naší chyby a sérií tří gólů otočilo skóre na 18:17 ve svůj prospěch. Za stavu 18:18 (42. minuta) viděl červenou kartu za 3 x 2 minuty brněnský střelec Viktor Hastík, což byl jeden z důležitých momentů zápasu. Lovci dokázali získat znovu vedení a to až do konce ze svých rukou nepustili.

Podařilo se tak uhájit domácí tvrz a velmi dobře tak vstoupit do nové sezóny. V příštím kole mají Lovci volno, neboť utkání 3. kola proti Hranicím si již odehráli v rámci oslav 60ti let házené v Lovosicích na zimním stadionu. Další zápas je tak čeká 30. 9. v Novém Veselí a další domácí střetnutí sehrají Lovci až 7. října proti Plzni.

Nejlepším hráčem zápasu byl v hlasování fanoušků zaslouženě vybrán Jiří Motl, střelec 12ti branek.

Děkujeme všem fanouškům za podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Kalík, Sýkora, Motl 12/2, Bouček 4, Jelínek 4, Bičiště 2, Klimt 2, Konárik 5, Provinský, Semerád, Kopáč.

7m hody: 2/2 – 3/2, vyloučení: 4 – 4 (ČK za 3 x 2´Hastík), rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 514.

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,