Třetí domácí duel Lovců v řadě: v sobotu hostíme Brno!

Náročný týden zakončí Lovci v sobotu dalším extraligovým duelem, již třetím v pořadí na domácí palubovce.

2. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – SKKP Handball Brno
sobota 16. září 17:00, hala Chemik

Hranice – Dukla Praha – Brno. Tři mety, které měli Lovci za cíl zdolat během úvodních kol extraligy. Zatím tak mají ze 2/3 splněno a k postupnému cíli jim chybí poslední krok. Ten na ně čeká v hale Chemik v sobotu v tradičním čase, kde přivítají ambiciózní celek Brna.

V Brně došlo k výrazné obměně kádru. K týmu přichází nový trenér, šestapadesátiletý slovenský kouč Jozef Hanták. Ten již na lavičce brněnského celku působil, stejně tak jako jeho syn Jozef Hanták mladší, který se do Brna po angažmá v zahraničí (Maďarsko) také vrátil.

Novými tvářemi v brněnském kádru jsou slovenský reprezentační pivot Tomáš Adamčík, odchovanci Zubří Tomáš Cáb a Ondřej Cabák a na hostování přišel ze Vsetína člen juniorské reprezentace Radek Číž.

Brankářskou jedničku z posledních let, Jiřího Bavlnku, vystřídali dva noví gólmani: Bohumil Pšenica (loňskou sezónu odehrál v Litovli) a Jakub Koňařík, který do Brna přišel z naší lovecké družiny.

Vedle zkušeného Bavlnky, který měl často lví podíl na bodových ziscích Brna, již letos v týmu Brna neuvidíme především velezkušeného pivota Michala Dostalíka nebo Honzu Hubáčka a Radka Mráze. Z bývalých opor naopak zůstali střelec Viktor Hastík, Tomáš Mičola, Jiří Havlát nebo Lukáš Koubek.

V prvním kole Brňané zajížděli na půdu Karviné, která letos výrazně posílila a brousí si zuby na nejvyšší příčky. Po vydařeném úvodu utkání, kdy se Brno dostalo do vedení, otěže střetnutí převzali favorizovaní domácí. Ti v poločase vedli 14:11, aby si nakonec připsali první výhru v nové sezóně v poměru 31:26. V celku Brna se nejvíce dařilo těm nejzkušenějším, na které bude celek z moravské metropole v letošním extraligovém ročníku spoléhat: Jozef Hanták ml. Vstřelil 7 branek, Viktor Hastík 5 branek.

V našem celku se po středeční dohrávce s Duklou bohužel rozšířila marodka o zraněného Vaška France, kterého čeká vyšetření s kolenem na magnetické rezonanci. Ten doplnil dlouhodobě absentujícího Lukáše Malýho a nemocného Honzu Landu.

Komentář trenéra Milana Berky: „máme před sebou další těžký zápas, třetí domácí v řadě v rozmezí jediného týdny. Střetneme se se soupeřem, který má svoji sílu a disponuje zkušenými hráči jako je Hastík, Hanták nebo Havlát. Prezentuje se kvalitní obranou. Určitě nám bude chtít znepříjemnit cestu za dalšími ligovými body i díky tomu, že do týmu zapracoval několik nových hráčů a nového trenéra, který přinese jiný herní styl. My jsme sice oslabeni, ale nic jiného než vítězství v domácím prostředí pro nás nepřipadá v úvahu.“

I přes tyto ztráty mají Lovci jasný cíl: znovu zvítězit a mít tak po třech úvodních kolech na svém kontě plný počet bodů. K tomu ale opět budou potřebovat vás, diváky. Středeční duel s Duklou by si určitě zasloužil větší diváckou návštěvu a proto věříme, že víkend pro vás bude termínově dostupnější a vy si tak najdete cestu do haly Chemik v daleko větším počtu. Děkujeme za podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A"