Oslavy 60ti let korunovány vítězstvím Lovců!

Uplynulý víkend byl ve znamení velkolepých oslav 60ti let házené v Lovosicích. V rámci nich pak Lovci vítězně vstoupili do nové extraligové sezóny 2017/2018.

Předehrávka 3. kola extraligy:

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice
28:22 (13:14)

Byla to oslava se vším všudy, tak jak se na 60let klubu patří (více přineseme v samostatném článku). A nakonec byla korunována také vítězstvím Lovců na začátek nové sezóny.

V neskutečné atmosféře, kterou vytvořilo více jak dva tisíce diváků na zimním stadionu v Lovosicích včetně početných fan klubů obou týmů. Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce a Hranice, které do Lovosic zavítaly, v prvním poločase byly zdatným soupeřem. Pepa Kučerka v jejich brance čaroval, našim hráčům se nedařilo zachytávat odražené míče od neméně dobře chytajícího Adamíka a výsledkem byla přetahovaná o každou branku. A když už se zdálo, že zápas pevně chytáme do svých rukou (série čtyř našich branek v rozmezí 17.-22. minuty a vedení 12:8), zavelel do útoku soupeř. V posledních osmi minutách dovolil Lovcům skórovat pouze jednou a naopak svými pěti brankami v řadě otočil vývoj zápasu. Do šaten pak Hranice odcházely s jednobrankovým náskokem 14:13.

Začátek druhé půle vyšel našemu týmu ale skvěle. Ještě více se rozchytal Adamík a v útoku se dařilo mladému Konárikovi, který zaskočil za zraněného Malýho (celkem 7 branek Michaela Konárika). Po čtvrt hodině hry svítil na ukazateli stav 22:17 a tento náskok si již náš tým vzít nenechal. V celkovém součtu zvítězil 28:22 za nadšeného aplausu stojících diváků na zimním stadionu.

Do sezóny jsme tak vykročili pravou, ale hned ve středu nás čeká těžký soupeř v podobě Dukly Praha. S tímto týmem jsme původně měli sehrát úvodní střetnutí, ale pro povinnosti Dukly v evropském poháru byl duel odložen právě na středu 13. září, kdy již v domácí hale Chemik přivítáme dalšího extraligového soupeře. Utkání začíná v 18hodin.

Děkujeme všem fanouškům za podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Franc 3, Kalík, Sýkora, Motl 5, Bouček 3, Jelínek, Bičiště 4, Barth, Klimt 5/1, Konárik 7, Provinský, Semerád, Karlovec, Kopáč 1, Adamík.

7m hody: 1/1 – 5/4, vyloučení: 3 – 5, rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 2020.