Po oslavách přivítáme doma mistra, do Lovosic přijede Dukla Praha!

Zpátky z oslavných výšin zpět na zem, to bude hlavní úkol pro nás všechny na zítřejší den. Čeká nás totiž odložené první kolo proti Dukle Praha.

1. kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha
středa 13. září 18:00

Sobotní oslava je za námi a liga se pro Lovce naplno rozbíhá dalšími zápasy. Hned další dva na nás čekají v tomto týdnu, když již zítra přivítáme v Lovosicích obhájce českého titulu Duklu Praha.

Utkání s Duklou mělo být původně odehráno právě v rámci oslav 60tého výročí házené v Lovosicích, ale pro nasazení Dukly hned do úvodního kola evropského poháru bylo odloženo na tuto středu.

Dukla má za sebou dvě střetnutí v Poháru EHF proti islandskému celku HF Hafnarfjardar. Bohužel pro českou házenou bylo pro ni první kolo také posledním, protože svému soupeři podlehla v domácím střetnutí 27:30 a na Islandu pak prohrála 25:31. Může se tak již plně věnovat domácí soutěži, ve které je čeká premiéra právě proti našemu celku.

Tým Dukly Praha se u nás představil již v rámci 13. ročníku turnaje O pohár Františka Arnošta. Byl to první ostrý test pro náš celek a vyrovaný zápas nakonec vyhráli Pražané 34:32 (17:19).

Kádr našeho soupeře oproti loňské sezóně opustily dvě střelecké opory Milan Kotrč (Německo) a Daniel Kývala (Maďarsko). Naopak se ale Dukle podařilo získat šikovného Honzu Blechu z Plzně a do kádru zařadila několik svých nadějných odchovanců.

V našem týmu již pro letošní rok neuvidíme trojici Dominik Miko, Pavel Chroustovský a Ivo Havel, se kterými se oficiálně rozloučíme právě v zítřejším duelu. Do sestavy Lovců byli z dorostu zařazeny spojky Martin Prokop a David Karlovec, z rezervy Dukly jsme angažovali pivota Filipa Kopáče.

V loňské sezóně se nám s Duklou dařilo a jako jediní jsme ji také třikrát porazili: v zápase Českého poháru (ČF) a také v obou ligových střetnutích. Na tyto dobré výkony bychom samozřejmě rádi navázali i zítra a připsali si do extraligové tabulky další dva body.

Nečeká nás nic lehkého, zkušený a namotivovaný soupeř slibuje znovu dramatický duel a vy byste u něj neměli chybět! Názory z obou táborů si můžete přečíst také v článku, který dnes byl vydán na stránkách Českého svazu házené (najdete zde).

Utkání začíná v hale Chemik od 18hodin a vy si můžete v rámci prodeje vstupenek na kase sportovní haly (začátek prodeje od 17hodin) zakoupit také výhodný balíček na dvojzápas Lovosice – Dukla, Lovosice – Brno. Cena jednotlivých vstupenek je 50Kč/25Kč, pokud si zakoupíte balíček na obě střetnutí, zaplatíte 80Kč/40Kč.

Nenechte nás bojovat samotné! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,