Mladší žáci vítězem Házenkářského festivalu!

Úvodní víkend sezóny 8.-10. září 2017 patří tradičně domácímu svátku házené, tentokrát spojenému s oslavou 60.výročím házené v Lovosicích.

Házenkářský festival 2017, Lovosice

V kategorii mladší žáci soupeřilo dvacet týmů rozdělených do čtyř skupin. První družstvo Lovosice-A jednoznačně vyhrálo svoji skupinu a ve vyřazovacích bojích postoupilo až do finále proti obávané Dukle Praha-A. Nadšený výkon podepřený důraznou obranou a rychlým přechodem do útoku slavil úspěch a pohár pro vítěze tak zůstal na domácí půdě. V souboji o bronzový stupínek byli úspěšnější žáci HBC Olomouc před Talentem Plzeň-A. Lovosické B-čko složené z hráčů ročníku 2006 podalo solidní výkon a vítězstvím v posledním utkání nad týmem SG Spergau (GER) skončilo patnácté. Hráno 2×12,5minuty. 

Skupina A:

1. Talent Plzeň 4 0 0 8
2. Loko Louny 3 0 1 6
3. Sokol Úvaly 2 0 2 4
4. HK Lovosice B 1 0 3 2
5. Sokol Břve 0 0 4 0

Skupina B:

1.  HK Lovosice A 4 0 0 8
2.  TJ Chodov 3 0 1 6
3. Sokol Šťáhlavy 2 0 2 4
4.  SG Spergau  1 0 3 2
5.  Spartak Příbram 0 0 4 0

VÝSLEDKY VE SKUPINĚ – A:

HK Lovosice B – Talent Plzeň A 6:12        (2:4)

Lovosičtí výborným výkonem dlouho drželi s favoritem krok, ve druhém poločase rozhodla fyzička, zejména ale účinnost střelby.

HK Lovosice B – Sokol Úvaly 11:13 (3:8)

Chyby v obraně Lovosic rozhodly první poločas a i když ve druhé půli družstvo výrazně obranu zlepšilo, neproměňování šancí neumožnilo lovosickým ztrátu dohnat.

HK Lovosice B – Loko Louny 7:14 (3:8)

Ustrašeným výkon Lovosic v první půli nabídl technickému a důraznému soupeři možnost snadno skórovat. Zlepšený výkon ve druhé půli pouze korigoval hrozivě se vyvíjející skóre

HK Lovosice B – TJ Sokol Břve 8:4 (5:3)

Solidní výkon proti slabšímu soupeři. O výraznější vítězství se Lovosičtí připravili neproměňováním šancí

VÝSLEDKY VE SKUPINĚ – C:

HK Lovosice A – TJ Chodov 20:5 (10:1)

Pohyblivý soupeř si nevěděl rady s důraznou obranou Lovosic a skóroval až v 10.minutě za stavu 9:0. Pro Chodov to ale byla až příliš krutá prohra.

HK Lovosice A – SG Spergau (GER) 20:9 (10:3)

Fyzicky solidně vybavený soupeř neuměl vzdorovat důrazu a rychlosti Lovosic

HK Lovosice A – Sokol Šťáhlavy 16:11 (10:4)

Šťáhlavští nezachytili drtivý nástup Lovosic (5.min 5:0), V dalším průběhu lovosičtí běhavému soupeři solidní obranou příliš nedovolili, i když v samém závěru utkání povolili v nasazení.

HK Lovosice A – Spartak Příbram 25:7 (14:3)

Soupeř sice skóroval z prvního útoku, ale to byla jediná slabá chvilka Lovosic. Průběh zápasu byl až příliš jednoznačný.

VYŘAZOVACÍ ČÁST:

HK Lovosice A – Baník Most 19:3 (10:2)

Generálka na mistrovskou soutěž vyzněla naprosto jednoznačně pro lovosické. Techničtí a běhaví žáci Mostu nenašli zbraň na důraznou obranu Lovosic a na druhé straně rychlé útoky Lovosic byly smrtící.

HK Lovosice B – Dukla Praha B 7:10        (2:2)

Nejlepší výkon družstva Lovosice B v turnaji. Důrazná obrana dlouho držela střelce Dukly B na uzdě (18.min 6:6). V závěru rozhodla fyzička a zejména bolest družstva – neproměňování šancí.

HK Lovosice A – HK Olomouc 13:6 (6:5)

V prvním poločase bylo utkání velmi vyrovnané. Solidní obrany obou týmů nenabídly útokům soupeře příliš šancí, ale lovosičtí byli stále o krůček vepředu. Postupem času se prosazovala větší pestrost útočné fáze Lovosic a zejména pak lovosický důraz v obraně. Ten spolu s výborným Hromadou v brance zcela vymazal olomoucké střelce.

HK Lovosice B – Radebeuler HV (GER) 8:12 (5:6)

V úvodu utkání působili Lovosice příliš unaveně a bez jiskry, nicméně soupeř toho nevyužil. V dalších minutách se hra vyrovnala, ale lovosické zradila střelba. Utkání rozhodla větší účinnost střelby soupeře.

HK Lovosice B – SG Spergau (GER)   9:7 (6:4)

Utkání o 15. místo bylo dlouho vyrovnané, byť Lovosice stále o branku vedli. Pro Lovosice utkání až v samém závěru rozhodla větší vůlí po vítězství.

HK Lovosice A – Dukla Praha A 17: 11 (7:6)

Ve finále se bylo na co dívat. Oba soupeři předváděli vyrovnanou partii moderní házené, v maximální rychlosti a s důraznými obranami (6.min 5:3, 16.min 8:9, 19.min 12:11). V závěrečné čtvrtině utkání Lovosičtí přehráli soupeře důrazem v obraně, za kterou kraloval Hromada v brance a také rychlostí v útočné fázi a po zásluze zvítězili.

Vítězstvím v turnaji překonalo A-družstvo mladších žáků očekávání trenérů. Tým složený z ročníku 2005 se prezentoval kompaktní, důraznou obranou a rychlým přechodem do útoku. Výborný výkon odvedli hráči ocenění trenéry zúčastněných družstev Hromada (nejlepší brankář) a Tadeáš Pokorný (nejplatnější hráč). Důrazní v obraně a úspěšní střelecky byli Zámyslický a Tomáš Pokorný. Potěšitelné bylo, že všichni hráči byli na hřišti aktivní a většina se střelecky prosazovala i v těžkých utkáních. Celé družstvo zaslouží pochvalu za nasazení, důraz a rychlost. Věříme, že pro hráče to bude povzbuzením do nové sezóny.

B-družstvo si zkusilo, jak těžký je přechod mezi kategoriemi. Výkony hráčů byly jak dubnové počasí, výborné akce se střídaly s hrubkami. Potěšitelné bylo, že úroveň hry utkání od utkání rostla. Oba brankáři odvedli solidní práci, střelecky se dařilo Fornbaumovi, Srbovi a Krejzovi. Slabinou všech hráčů je malý důraz v obraně a zejména pak nízká účinnost střelby. Výsledek odpovídá současné síle ročníku 2006.

Poděkování patří rodičům za účinnou podporu a pomoc při organizaci turnaje.

SESTAVA:

Hromada, Zábranský – Pokorný Tadeáš, Zámyslický, Pokorný Tomáš, Dojčinovič, Šafránek, Černý, Drašnar, Bereš, Křížek, Tučka,

Toužimský, Šírek – Fornbaum, Srba, Durek, Krejza, Trefný, Rezka, Buryánek, Pilney Toman,

Trenéři: Trefný, Holata, Hron, Vodička