Lovci nezaváhali a připsali si další vítězství nad Duklou!

Dnes bylo odehráno odložené první kolo extraligy, ve kterém měli naši házenkáři hostit Duklu Praha již o uplynulém víkendu. Ta nakonec do Lovosic dorazila až dnes.

Odložené 1. kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha
29:26 (15:14)

Úvodní čtvrthodina patřila soupeři, který si od prvních chvil udržoval mírné vedení. V 15. minutě vedla Dukla i díky třem brankám Jana Syřínka 7:5. Dalších devět minut jí ale naše obrana ve spolupráci se znovu výborným Arturem Adamíkem povolila skórovat pouze jednou (Lovci se trefili šestkrát) a rázem jsme vedli 11:8. Naše hra se ale s náskokem nezklidnila, i nadále jsme pokračovali v zahazování šancí (často jsme stříleli dokonce vedle) a odražené míče brankářem Adamíkem jsme nedokázali zachytit. Díky našim chybám Dukla znovu srovnala, ale do šaten jsme odcházeli s těsným vedením 15:14 my.

Ve druhé půli pokračoval ve výborném výkonu Adamík a famózní výkon hodný nejlepšího střelce poslední extraligové sezóny předvedl Jiří Motl, autor celkem 12 branek. Především díky jejich výkonu se podařilo Lovcům znovu odskočit a tentokrát jsme již soupeři návrat zpět do zápasu nepovolili. Chvílemi jsme vedli až o pět branek a nakonec zaslouženě zvítězili 29:26.

Nejlepším hráčem zápasu byl na straně Lovců vyhlášen brankář Artur Adamík.

Další utkání hrajeme již tuto sobotu, kdy znovu ve sportovní hale Chemik přivítáme tým SKKP Handball Brno.

Děkujeme všem našim fanouškům za podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „My jsme samozřejmě spokojeni se dvěma získanými body, i když výsledek mohl být ještě radostnější. Jen v prvním poločase jsme nedali snad šest vyložených šancí, přičemž většina z nich nemířila ani do brány a to včetně dvou sedmimetrových hodů. Ve druhé půli jsme již předvedli zlepšený výkon, i když nás trochu přibrzdilo zranění Vaška France. Každopádně za vítězství jsme samozřejmě rádi.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc 1, Kalík 1, Sýkora 4/3, Motl 12/2, Bouček 6, Jelínek, Bičiště, Barth, Klimt 5, Konárik, Provinský, Semerád, Karlovec, Kopáč.

Nejlepší střelci soupeře: Syřínek 6, Blecha 5, Mubenzem 5.

7m hody: 7/5 – 4/3, vyloučení: 2 – 2, rozhodčí: Pavlát, Točík, diváků: 435

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,