Bojovnost v závěru přinesla starším dorostencům remízu

V neděli 24.9.2017 hostili hráči STD v hale Chemik nováčka soutěže, družstvo TJ Sokol Štáhlavy.

3. kolo 1. ligy STD: 

HK FCC Město LOVOSICE – TJ SOKOL ŠŤÁHLAVY
28:28 (13:16)

Kluci nastoupili do zápasu v domnění, že se jedná o nováčka a především posíleni výhrou z Bystřice si mysleli, že se soupeř porazí sám. Jenže opak byl pravdou. Už od úvodu bylo jasné, že to vůbec nebude jednoduché. Soupeř byl zdravě vyhecovaný a doslova zaskočil naše Lovce, kteří hráli nedisciplinovaně zejména v koncovce. A když k tomu přidali spoustu technických chyb, poločas zaslouženě prohráli (13:16).

Obraz druhé půle se neměnil. Skóre soupeře narůstalo. Trenér reagoval na kritickou situaci oddechovým časem, kdy spolu asistentem důrazně kluky upozornili na vážnost situace, ale i na to, že zbývá dost času, se zápasem něco udělat. Kluci zvedli hlavy a začali plnit pokyny, což vedlo, i díky štěstí, k ukrajování náskoku hostí. Ti pak znervózněli a, i možná z nezkušenosti, začali dělat chyby a neproměňovat šance. Toho se nám podařilo využít a od 22. minuty jsme neinkasovali, ale naopak postupně stahovali skóre až na konečných 28:28, kdy vyrovnání přišlo v čase 59:52.

V příštím kole zajíždíme do Nového Veselí.

Sestava a branky Lovců: Günl, Tietze – Vích 1, Timko 6, Jahn 4, Štraus 6, Škromach, Jetenský , Gebhart 1, Stach 1 , Heřmanovský 3, Baičev 3 , Holubec 1 , Malý 3.