Triumf obhájil Hüttenberg, Lovci skončili pátí

V sobotu vyvrcholil v Lovosicích mezinárodní turnaj mužů, 13. ročník turnaje O pohár Františka Arnošta, pořádaný pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje pana Oldřicha Bubeníčka.

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček předává cenu pro nejlepšího hráče zápasu brankáři Lovců Janu Hrdličkovi.

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček předává cenu pro nejlepšího hráče zápasu brankáři Lovců Janu Hrdličkovi.

HK FCC Město Lovosice – HK Agro Topoľčany
23:29 (12:17)

Kombinovaná sestava Lovců v posledním svém utkání na turnaji podlehla bronzovému celku slovenské extraligy rozdílem šesti branek. Tentokrát trenéři do sestavy nenasadili dvojici Motl, Bouček, do bojů nezasáhli ani po zranění se zotavující brankář Adamík a spojka Franc. Větší herní prostor pak dostali hráči širší sestavy.

Stejně jako v předchozích duelech trenéři prostřídali všechny hráče a zkušenější házenkáři soupeře si od počátku střetnutí udržovali mírné vedení. V poločase vedlo Agro rozdílem pěti branek, aby v závěru svoje vedení navýšilo na konečných šest gólů.

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Gebur – Landa, Kalík 8, Sýkora, Motejl 2, Jelínek 3, Bičiště, Barth 2, Klimt, Konárik 3, Provinský 2, Semerád, Prokop, Karlovec 1, Kopáč 1, Malý 1.

Komentář trenéra Milana Berky: „Stejně jako v předcházejících zápasech nás trápila koncovka. V tomto utkání jsme zahodili patnáct vyložených příležitostí, k tomu jsme přidali třináct technických chyb. S tím se nedá pomýšlet na vítězství. Ale znovu jsme dali příležitost všem hráčům sestavy. Někteří z nich nedostali příležitost v utkání proti Hüttenbergu. Určitě jsme u nich viděli zlepšení a to především u těch, kteří nepodali v předchozím střetnutí takový výkon, který jsme očekávali.“

Celkové hodnocení turnaje.

Vítězství na turnaji obhájilo bez porážky německé družsvo TV 05/07 Hüttenberg. Velké poděkování patří hejtmanovi Ústeckého kraje panu Oldřichu Bubeníčkovi, který byl na turnaji osobně přítomen. Ceny nejlepším týmům a hráčům pak v sobotu předával osobně starosta Města Lovosice Ing. Milan Dian a radní pro sport pan Milan Šramota. Děkujeme za podporu, stejně jako za přízeň našich fanoušků po celou dobu turnaje.

Poděkování hejtmanovi Ústeckého kraje Oldřichu Bubeníčkovi od starosty Města Lovosice Ing. Milana Diana a ředitele klubu Vojtěcha Srby.

Poděkování hejtmanovi Ústeckého kraje Oldřichu Bubeníčkovi od starosty Města Lovosice Ing. Milana Diana a ředitele klubu Vojtěcha Srby.

Konečné pořadí turnaje:
1. TV 05/07 Hüttenberg (Německo)
2. HK Agro Topoľčany (Slovensko)
3. HC Dukla Praha
4. Follo Handbol (Norsko)
5. HK FCC Město Lovosice

Nejlepší brankář: Mathias Ritschel (TV 05/07 Hüttenberg)
Nejlepší střelec: Jakub Kastner (HC Dukla Praha)

Komentář trenéra Milana Berky: „V souhrnu jsme s turnajem spokojeni. Stejně jako loni jsme odehráli kvalitní střetnutí, která nám ukázala, na čem i nadále pracovat. Musíme zlepšit dynamiku a rychlost v postupném útoku a přesnost přihrávek. Nebyli jsme tak důrazní v obraně, jak bychom si představovali, trápila nás hra jeden na jednoho v obranné i útočné fázi.“