Také druhé utkání pro našeho soupeře

Ani druhý zápas Lovců v rámci 13. ročníku O pohár Františka Arnošta nevyzněl pro Lovce vítězně. Dnešním soupeřem jim byl norský tým Follo Handboll.

HK FCC Město Lovosice – Follo Handball
28:30 (15:14)

Bez brankáře Adamíka a hráčů Motla, Landy a Jelínka nastoupili naši házenkáři ke druhému zápasu turnaje. Stejně jako v zápase s Duklou, i v tomto utkání byl k vidění vyrovnaný duel, ve kterém se oba týmy střídaly ve vedení. Zpočátku se více dařilo našemu soupeři, ale v poslední desetiminutovce jsme dokázali otočit stav na rozdíl 3 branek v náš prospěch. Větší vedení jsme ale neudrželi, naopak norský celek snížil na poločasových 14:15. Druhá půle přinesla vyrovnaný průběh, závěr zápasu pak radost hostům. Follo si tak po výhře 30:28 připsalo první vítězství, naši házenkáři o něj budou bojovat zítra v dalším zápase proti bundesligovému Hüttenbergu.

Ten se dnes utkal ve svém úvodním duelu se slovenskými Topoľčany a svého soupeře porazil 30:22. V pátek pokračuje turnaj dalšími duely:

15:00 Follo Handball – HC Dukla Praha

17:00 Lovosice – Hüttenberg

19:00 Topoľčany – Follo

Komentář trenéra Milana Berky: „Opět jsme dali šanci všem hráčům širší sestavy, každá skupina si odehrála jeden poločas. Zpočátku se nám dařila střelba zdálky, pak jsme se ale zbytečně snažili propracovat až na brankoviště. Nedařilo se nám v obraně. Soupeři jsme jen v prvním poločase svými chybami darovali sedm branek. Od toho jsou ale přípravné zápasy, abychom zjistili nedostatky a všichni hráči dostali příležitost a sbírali zkušenosti.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Gebur – Franc, Landa, Kalík 5, Sýkora 3/1, Motejl 2, Bouček 2, Bičiště 3, Barth 1, Klimt 3/1, Konárik, Provinský 3, Semerád, Prokop 2, Karlovec, Kopáč 1, Malý 2.