Na první přípravný turnaj rovnou z hor

Starší žáci Lovosic mají za sebou podstatnou část přípravy. Její součástí bylo kondiční soustředění v Krušných horách i přípravný turnaj v Drážďanech.

Starší žáci – příprava na novou sezónu 2017/2018

Svou letní přípravu zahájili starší žáci 6. srpna soustředěním v Krušných horách. V nadmořské výšce 920m jsme polykali kilometry, nabírali sílu při kruhových trénincích a bavili se u týmových soutěžích. Přálo nám počasí, parta se sešla výborná a majitelé horského střediska PAM se o nás vzorně starali – kdo by nechtěl místo koláče přírodní kuřecí steak, když má alergii na vajíčko J.  Trochu se nám zkazilo počasí poslední den a díky dešti zůstala nepokořená sjezdovka na Klínovci. Plánovali jsme výběh, bohužel si tento challenge musíme nechat na příští rok. http://pam.jachymov.cz/

Další týden jsme v Lovosicích více běhali než hráli s míčem. Po třech herních trénincích nás čekal první přípravný turnaj v Drážďanech. Už koncem června jsme řešili problém v brance. Jeden hráč se rozhodl nepokračovat s házenou a na dva týmy zůstal pouze jeden brankař. Naštěstí se našli tři stateční, kteří si chtěli branku vyzkoušet. Ihned jsme pozvali Honzu Hrdličku z A týmu, aby nám pomohl kluky rovnat. Moc jsme toho nenatrénovali, ale dlouhá absence tréninku bez míče, kluky nabudila a většina si házenou v Německu užila.

Tým Lovosice I složený hlavně z hráčů ročníků 2004, posílený o zkušenější kolegy Lukáše Lukáče a Martina Škalouda předváděl jednoduchou, rychlou a pohlednou házenou. Výborně bránili Honza Bereš s Vencou Tomanem na pravé straně a v útoku se klukům dařilo rychle dostat míč na levou spojku, kde zakončoval neomylný Lukáš Vaverka. Velmi disciplinovaný výkon podávali Honza Hron a Lukáš Dojčinovič na střední spojce. V Německu se hraje obranný systém 1:5 (1 hráč na brankovišti a 5 hráčů na 9m) což vyhovuje menším a rychlým hráčům. Honza s Lukášem se dokázali prosadit sami a výborně uvolňovali své spoluhráče. Lukáš Lukáč zvládl hrát na spojce i na křídle a dobře bránil dozadu. Dokázal se vždy vrátit a pokrýt rychlé útoky. Naši obranu vzadu jistil Tonda Bartošík s Adamem Faltysem. Síly nám došly až ve finále. Semifinále bylo nejhezčím utkáním turnaje a mělo punc finálového zápasu. Kluci se ve finále nedokázali zkoncentrovat a přijali nudnou hru Görlitzu. V týmu soupeře byli dva vysocí hráči a my jsme je nechali zakončovat téměř bez kontaktu při přechodu z druhé vlny. Výsledek se nám nepovedl, ale výkon během turnaje byl excelentní a ukázal nám, máme lovce bojovníky, o kterých určitě uslyšíme. S druhý místem jsme spokojeni a celý tým zaslouží pochvalu.

Tým Lovosice II jsme poskládali ze starších hráčů, doplnili o několik nováčků ročníku 2004. Starší žáci se loňskou sezónou spíše protrápili a bohužel je i teď nadšení opustilo hned v prvním utkání. Od začátku utkání jsme diktovali hru a v pohodě vedli 4:0, po chvilce soupeř zabral, srovnal na 4:4 a pro kluky skončil nejen zápas, ale i celý turnaj. Dohráli v poklusu se svěšenou hlavou. Největšími bojovníky týmu II byli Matyáš Agler, Pavel Vojíř, Michal Bednařík a oba brankaři Adam Agler s Tomášem Vobořilem. Bohužel i přes bojovnost převážil negativně výkon těch, kteří to vzdali.  5. místo rozhodně není pozice, na kterou tento patří. Nehodnotili jsme výsledek, ale předvedený výkon a bylo z toho jen hromobití ze strany trenérů.Naštěstí jsme teprve na začátku a nechceme dělat ukvapené závěry podle jednoho nepovedeného turnaje.

 

V úterý jsme si vyříkali co hráči chtějí od sebe a od nás trenérů a naopak. Teď se pilně připravujeme na dvoudenní turnaj v Berlíně. Turnaj pořádá bundes-ligový klub Fuchse Berlín. Je to kvalitně obsazený turnaj, který je pouze na pozvání. Lovosice se zúčastnily loni s dorosteneckými družstvy, letos budou barvy lovců hájit starší žáci. Držte nám palce. Naše výsledky můžete sledovat na turnajovém webu: www.fuechse-turnier.de

VÝSLEDKY TURNAJ DRESDEN:

LOVCI LOVOSICE I

Lovci Lovosice I : LHV Hoyerswerda 7:10
NSG Dresden II : Lovci Lovosice I 5:11
Lovci Lovosice I : SG Pirna/Heidenau 6:5      

SEMIFINÁLE:

Lovci Lovosice : NSG Dresden I 8:8 (sedmi-metrové hody rozstřel 2:1)

FINÁLE:

Koweg Görlitz : Lovci Lovosice 13:9

LOVCI LOVOSICE II

Lovci Lovosice II : Koweg Görlitz 10:15
NSG Dresden I : Lovci Lovosice II 10:6
Bad Gottleuba : Lovosice II 4:10

MALÉ SEMIFINÁLE:

Lovci Lovosice : NSG Dresden II 6:3

O 5. místo

Lovci Lovosice : SG Pirna/Heidenau 15:11