Blíží se první test Lovců! Buďte u toho!

Už příští týden rozehrají extraligové Lovosice svoje první přípravná utkání na novou sezónu 2017/2018. Hned na úvod připravil klub lahůdku v podobě mezinárodního turnaje.

13. ročník „O pohár Františka Arnošta“

Pět týmů ze čtyř zemí, takový je výčet letošního třináctého ročníku turnaje. Oproti loňskému ročníku se počet navýšil o jeden celek, kterým je norský tým Follo Handball. Mladý ambiciózní tým přiveze do Lovosic bývalý trenér národního týmu žen ČR a aktuálně kouč slovenského národního celku žen Dušan Poloz.

Turnaj rozehraje již v úterý 8. sprna od 17:30 utkání dvou nedalekých rivalů z české nejvyšší soutěže: naši Lovci totiž přivítají tým HC Dukla Praha. A lepšího soupeře z české ligy momentálně nenajdete, vždyť se jedná o posledního českého mistra a také účastníka Final4 Československého poháru (hraje se v Plzni o víkendu 26./27. srpna za účasti dvou nejlepších českých a dvou slovenských týmů).

Během úterý a středy také do Lovosic dorazí všechny další účastnící se týmy, aby turnaj po středečním volnu pokračoval ve čtvrtek dalšími dvěma zápasy. Naši Lovci se od 17 hodin utkají s „nováčkem“ turnaje, norským týmem Follo Handball. Pod vedením českého trenéra Dušana Poloze se představí mladý ambiciózní tým a pro nás to bude vítaná konfrontace se silnou severskou házenou.

Pátek nabídne fanouškům v hale Chemik hned trojici střetnutí. Prostředním ze zápasů bude souboj Lovců s německým TV 05/07 Hüttenberg. Na jeho lavičce budou mít příznivci možnost vidět bývalého českého reprezentanta Aloise Mráze, v dresu Hüttenbergu pak nastoupí zkušený Tomáš Sklenák, rovněž hráč, který dlouhá léta působil v českém národním týmu.

Sobotní program přináší ještě o jeden zápas více. Takový malý házenkářský maraton začne v hale Chemik v 10 hodin česko-slovenským soubojem Dukly a Topoľčan. Od 14 hodin pak Lovci sehrají svoje závěrečné střetnutí na turnaji a poměří v něm síly se 3. celkem posledního ročníku slovenské extraligy HK Agro Topoľčany. Také na jeho lavičce bude český trenér a to Pavel Farář a těšit se v jeho celku můžete i na nejlepšího brankáře 12. ročníku turnaje, nestárnoucí slovenskou legendu Michala Meľuše.

Turnaj, který se v Lovosicích uskuteční za podpory a záštity hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, zakončí v sobotu v 17:30 slavnostní vyhlášení.

Všichni fanoušci kvalitní házené jsou do Lovosic srdečně zváni! Přijďte se na vlastní oči podívat na konfrontaci házenkářského umu v podání čtyř zemí Evropy! Děkujeme za podporu!