Přes 40 týmů na Házenkářském festivalu v Lovosicích!

Druhý zářijový víkend ožijí Lovosice opět mládežnickou házenou. Na sever Čech se sjede více jak čtyřicítka týmů, které budou počtvrté v řadě soutěžit o trofeje na tomto turnaji.

Házenkářský festival Lovosice – 2017 

Potěšením je, že zájem o turnaj i nadále vzrůstá a navyšuje se tak počet týmů, které se jej účastní. Považte sami:

1. ročník – 22 přihlášených týmů
2. ročník – 24 přihlášených týmů
3. ročník – 31 přihlášených týmů
4. ročník – dosud 41 přihlášených týmů

Poslední ročník tak přinese rekordní účast, která se promítá i do navýšení počtu sportovišť, kde se Házenkářský festival uskuteční. Zatímco dosud se hrálo ve dvou sportovních halách (SH Chemik, SH U Přívozu), letos organizátoři přidali třetí hrací místo: zimní stadion Lovosice.

Zachovány zůstaly tři hrací kategorie: kategorie nejmenších nadějí, které se představí v miniházené 4+1. Dále pak kategorie mladších a starších žáků, jenž se hrají již klasicky 6+1. Utkání začínají v pátek na všech třech hracích místech. Letos bude mít turnaj dvě svá centra. První bude již tradičně kolem haly Chemik, kde se bude odehrávat doprovodný program pro účastníky.

Letošní novinkou, na kterou chtějí pořadatelé nalákat fanoušky házené ze širokého okolí, pak bude sobotní program. Ten bude soustředěn kolem zimního stadionu Lovosice, kde bude v sobotu probíhat kulturní program (hudební vystoupení), fanoušci zde najdou stánky s regionálními potravinami, občerstvením, sportovním zbožím a především se zde odehraje v sobotu 9. září od 19 hodin extraligové utkání Lovců Lovosice!

Po sobotním bohatém programu, který zakončí slavnostní ohňostroj festivalu, pak bude sportovní část turnaje pokračovat až do nedělního odpoledne. V hale Chemik následně proběhnou finálová utkání. Slavnostní vyhlášení turnaje je plánováno na zimním stadionu.

Stejně jako v předcházejících ročnících se mohou účastníci těšit v průběhu víkendu na doprovodné disciplíny, ve kterých změří své síly i mimo házenkářská hřiště. Chybět nebude ani oblíbené opékání buřtů a zábavná část programu pro účastníky. V loňském roce se chlapci bavili hraním na X-boxech a simulátorech F1, pro letošní ročník pak budou připraveny další atrakce.

„Jsme velmi rádi, že se nám turnaj podařilo i díky našim partnerům znovu uskutečnit a těší nás, že se turnaj pro letošní ročník znovu rozšířil. Jednotlivé týmy se mezi sebou poměří nejen v házené, ale také v dalších atraktivních disciplínách a především měření rychlosti střelby by pro děti mělo být opět velkou výzvou. Věřím, že atraktivní bude pro děti i sobotní extraligové utkání našich Lovců, které jsme se letos rozhodli pojmou na zcela jiné úrovni a odehrajeme jej na zimním stadionu. Pro všechny týmy a jejich doprovod je připraven i další večerní program a já věřím, že si na turnaj najde cestu řada příznivců házené nejen z Lovosic,“ přeje si ředitel klubu HK Lovosice Vojtěch Srba.

Předběžný program turnaje: 

Pátek 8.9.
12:00 – 19:00 utkání ve skupinách
18:00 –) doprovodné aktivity pro účastníky, opékání buřtů

Sobota 9.9.
8:00 – 17:30 utkání ve skupinách
19:00 – 1.kolo extraligy: HK FCC Město Lovosice – ??
20:30 – ohňostroj Házenkářského festivalu 2017

Neděle 10. 9.

8:00 – 14:30 utkání o umístění
15:00 slavnostní vyhlášení turnaje (hala Chemik)

V rámci turnaje si budou moci účastníci zakoupit také originální turnajové tričko z dílny grafika Ondřeje Vyhnánka.

Kategorie: aktuality, mládež