„Domácí turnaj nabídne nejlepší obsazení v jeho historii,“ těší ředitele klubu Vojtěcha Srbu

Zatímco Lovci už polykají první kilometry v rámci přípravy na novou sezónu, vedení klubu už pilně pracuje na akcích, které na všechny fanoušky teprve čekají. O změnách v týmu i o tom, na co se naši příznivci mohou těšit, jsme si povídali s ředitelem klubu Vojtěchem Srbou.

Tento týden začala Lovcům příprava na novou sezónu. K jakým změnám v našem kádru došlo po uplynulé úspěšné sezóně 2016/2017?

Smlouvu jsme neprodloužili s pivotem Ivošem Havlem, z pracovních a rodinných důvodů ukončil dočasně kariéru Dominik Miko a Pavel Chroustovský. Dlouho visel otazník nad pokračováním Honzy Landy, který se rozluštil až v závěru kvalifikace reprezentace na ME. Jsme rádi, že se Honza rozhodl pokračovat v Lovosicích i v další sezóně, protože bezesporu patří mezi klíčové hráče našeho týmu. Co se týká příchodů do týmu, tak jsme na post pivota získali talentovaného Filipa Kopáče z Dukly Praha. Dále jsme do kádru zařadili dva hráče z dorostu a to spojky Davida Karlovce a Martina Prokopa.

Jaký vliv mohou mít odchody zkušených hráčů na výkony našeho týmu?

V první řadě je potřeba říci, že odchody nejsou ještě drastičtější. Po letošní sezóně skončili sice tři zkušení hráči, ale na jejich místo se budeme snažit zapracovat dva mladé hráče. Navíc v minulé sezóně nedostávali tolik prostoru další mladíci, kteří do A týmu přišli v předchozích letech. To by se mělo změnit a v následujících sezónách by měli být více vytěžováni. I díky tomu věříme, že přispějí svými výkony k dobrým výsledkům Lovců v nadcházející sezóně.

Změní se nějak cíle Lovců s ohledem na změny v kádru?

Cíle rozhodně neměníme. I nadále chceme bojovat o místo mezi nejlepšími čtyřmi celky. Pokračujeme v nastolené cestě s drtivou většinou vlastních odchovanců. Je to samozřejmě běh na delší trať, kdy výsledky nepřicházejí okamžitě, ale až delším časovém horizontu.

Jak bude vypadat příprava Lovců na novou sezónu a na co se mohou fanoušci těšit?

Přípravu začal tým standardně v Krkonoších fyzickou částí, která bude pokračovat i v domácích podmínkách. Po základním dobití baterek se pomalu přesuneme k herní části, ve které nás čeká další ročník turnaje O pohár Františka Arnošta. Celá příprava pak vyvrcholí v prvním utkání nového extraligového ročníku na zimním stadionu v Lovosicích.

Pojďme se blíže podívat na mezinárodní turnaj, jehož 13. ročník v Lovosicích pořádáme (8.-12. srpna). Jaké se podařilo pro letošní ročník zajistit soupeře?

Troufám si říci, že letos nabídneme fanouškům to nejlepší obsazení v historii turnaje. Oproti loňskému ročníku jsme navýšili počet týmů na pět. Velmi nás těší, že družstva, která se účastnila v loňském roce, projevila zájem přijet i letos. To je pro nás dobrá vizitka. Naši fanoušci se tak mohou těšit na českého mistra Duklu Praha, třetí tým slovenské extraligy Topoľčany, německý Hüttenberg, kterému se letos podařilo postoupit do nejvyšší německé soutěže, a nově také norský celek Follo. Věřím, že si příznivci najdou do haly cestu, protože výše uvedená jména týmů jsou zárukou velmi kvalitních střetnutí.

Bonbónkem pro naše příznivce a nejen pro ně bude otevírací zápas sezóny, který se odehraje netradičně na zimním stadionu v Lovosicích. Proč jste zvolili tuto variantu?

Už v loňském roce bylo úvodní utkání „A“ týmu součástí velkého mládežnického turnaje Házenkářský festival, který v Lovosicích pořádáme. A protože pro letošní čtvrtý ročník máme přihlášeno už 41 týmů a ne všichni diváci se loni do sportovní haly vešli, rozhodli jsme se přesunout první zápas na zimní stadion. Slibujeme si od toho mimořádný zážitek nejen pro účastníky Házenkářského festivalu, ale pro všechny naše fanoušky a sportovní příznivce ze širokého okolí.

Na co všechno se mohou fanoušci v rámci utkání těšit?

Na této akci intenzivně pracujeme již od začátku letošního roku. Program se stále dolaďuje a bližší informace přineseme v nejbližších týdnech. Jsme rádi, že i při této akci za námi stojí Město Lovosice, které je velkým partnerem našeho klubu a my si velmi vážíme jejich přízně.

Děkujeme za rozhovor.