Jak si vedly v letošní sezóně dorostenecké týmy a naše záloha?

Minulý víkend skončila celkům dorostu a také mužům „B“ posledními zápasy letošní ligová sezóna. Jak jsme se v ní umístili?

Muži B

Naši muži obsadili v sezóně 2016/2017 celkovou pátou příčku se ziskem 24bodů a bilancí 12 vítězství – 10 porážek. To, že výsledek mohl být lepší, konstatuje i vedení týmu ve stručném hodnocení níže. Muži B startují ve 2. lize oblast Severní Čechy, kde letošnímu ročníku kralovala záloha pražské Dukly. Ta druhou ligu vyhrála před týmy Mladé Boleslavi a Slavie Praha.

V loňském ročníku naši muži „B“ obsadili 4. příčku za týmy Liberce, Lounů a Mladé Boleslavi. Znamená to tedy pohoršení o jednu pozici. Hlavním cílem týmu je ale umožnit mladým lovosickým hráčům získat herní zkušenosti a snadnější přechod do elitního týmu mužů v dalších letech.

Nejlepším střelcem našeho celku se stal Jiří Kalík, který mezi střelci obsadil se 119 góly pátou příčku, osmnáctý pak je Michael Konárik s 88 brankami. Oba naši hráči ale zároveň nastupovali v extralize (Nové Veselí resp. Lovosice) a neodehráli tak plný počet zápasů. Nejlepším kanonýrem této soutěže se stal Zdeněk Kabát (169 gólů), který je odchovancem našeho klubu a působí nyní v týmu Chemičky Ústí nad Labem.

Krátké hodnocení po posledním utkání ze strany vedení týmu: „Ve druhé lize jsme nakonec skončili na 5. místě, což vzhledem k výkonům ostatních týmů ligy nebyl až tak dobrý výsledek. Doufáme, že příští sezóna bude pro naše mladé Lovce úspěšnější.“

Starší dorostenci – 1. liga st. dorostu ČR

Tým staršího dorostu obsadil v letošní sezóně sedmou pozici se ziskem 18 bodů. Stejný počet bodů má na svém kontě také Sokol Ostrava, zásluhou lepšího skóre si ale nakonec vybojoval šestou příčku. Vítězem nejvyšší dorostenecké soutěže se stal celek Zubří, který v letošním roce ani jednou neprohrál a ztratil jediný bod. Druhé bylo Nové Veselí a bronzovou pozici vybojoval tým Dukly Praha.

Nejlepším střelcem týmu se stal Martin Prokop (91 branek, 18. místo mezi střelci), 76 gólů nastřílel David Karlovec.

Také v loňské sezóně obsadil náš tým 7. příčku a stejně jako letos se na prvních třech místech umístily týmy z letošní „bedny“. Vyměnily si ale místa, když loňským mistrem byla Dukla Praha, druhé bylo Zubří a třetí Nové Veselí.

Mladší dorostenci – 1. liga ml. dorostu ČR

Celek mladšího dorostu vybojoval v sezóně 2016/2017 osmou příčku se stejným bodovým ziskem jako tým staršího dorostu. Jejich bilance je 9 výher a 13 porážek. Potěšující určitě je, že oproti loňské sezóně jsme bez problémů udrželi nejvyšší soutěž i pro další ročník a další nadějné lovosické hráče. Vítězem první ligy se stali hráči Nového Veselí, druhá je Kopřivnice a třetí tým Talentu Plzeň.

Nejlepším střelcem týmu byl Jan Durček se 143 brankami, celkově 9. místo mezi střelci, jen o dvě příčky za ním skončil Tomáš Jetenský se 135 góly.

V loňské sezóně obsadil mladší dorost 8. příčku, což znamenalo záchranu v nejvyšší celorepublikové soutěži. Mistrem se v sezóně 2015/2016 stali házenkáři Zubří před letošním mistrem z Nového Veselí a týmem Dukly Praha.