V sérii o bronz snižujeme na 1:2!

Se dvěma zápasy k dobru odjížděli zuberští házenkáři do Lovosic k pokračování série o bronzovou medaili. Méně naplněné lovosické ochozy naznačovaly, že ani domácí fanoušci ve vítězství Lovců až tak nevěří, ale opak byl pravdou.

3. utkání série o 3. místo:

HK FCC Město Lovosice – HC Zubří
31:29 (14:15)

Zatímco házenkáři Zubří včetně početného tábora fanoušků měli jediný cíl: cestovat po sobotním střetnutí domů, z tábora Lovců zaznívalo jediné: nechceme prohrát další sérii 0:3. A tak nakonec větší touha po vítězství našich borců rozhodla o tom, že série přeci jen bude pokračovat a to čtvrtým zápasem.

Méně než obvykle se zaplnila lovosická hala Chemik. A to i přesto, že házená se v ní nehrála dlouhé tři týdny kvůli reprezentační pauze, že to mohl být vlastně poslední zápas Lovců v této sezóně a že se v něm hrálo o jednu z extraligových medailí. Zřejmě ani domácí v sezóně tak skvělí fanoušci jako by nevěřili, že dnes Lovci zvednou hlavu a postaví se vyrovnaněji svému soupeři.

Ale oni to dokázali! Celé utkání přineslo bojovnou a vyrovnanou bitvu. V prvním poločase se oba týmy střídaly ve skórování, přičemž o krok vepředu byly povětšinou hostující házenkáři. Ti také po poločase, i díky naší chybě v útočné fázi, kterou v poslední vteřině potrestali brankou, odcházeli do šaten s těsným vedením 15:14.

I druhá půle přinesla vyrovnané skóre a bitvu o každý míč a branku. Lovcům se podařilo mírně soupeři odskočit od 45. minuty. V dalších minutách Zubří dorovnávalo, aby v 56. minutě naši házenkáři získali vedení 29:26. Ale ani to neznamenalo konec dramatickému závěru střetnutí. Zubří necelou minutu před koncem snížilo na rozdíl jediné branky, ale nejlepší náš střelec Jirka Motl srovnání odmítl svojí devátou brankou.

Nejlepším hráčem zápasu byl fanoušky vyhlášen křídelník Michal Konárik. Ve druhé půli tým podržel brankář Artur Adamík a důležité branky vstřelil Roman Jelínek. Děkujeme všem, kteří jste dnes přišli za podporu a věříme, že zítra nás dorazíte podpořit ještě ve větším počtu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy po utkání:

Vojtěch Srba, ředitel klubu HK Lovosice: „Viděli jsme vyrovnané utkání. Měli jsme v něm o něco větší touhu po vítězství a ve druhém poločase lepšího brankáře. Rozdílovým hráčem byl dnes náš Jiří Motl.“

Andrej Titkov, trenér HC Zubří: „Utkání rozhodla pasáž mezi 15. a 22. minutou druhé půle, kdy několik výborných zákroků předvedl domácí brankář Adamík. Našim brankařům se dnes příliš nedařilo.“

Sestava a branky Lovců: Koňařík, Adamík – Freiberg, Landa 1, Havel 1, Sýkora 2, Motl 9/1, Jelínek 5, Bičiště 4, Chroustovský 4/1, Klimt 3, Konárik 2, Semerád, Miko, Malý.

Branky ze 7m hodů: 3/2 – 3/2, vyloučení: 5 (ČK Miko) – 5, rozhodčí: Fukala, Mohyla, diváků: 512.