Sedm statečných přivezlo výhru z Karviné!

Nikdy se nám nestalo, že bychom po utkání stáli s otevřenou pusou a nevěděli co hráčům říct. Místo slov jsme je ohodnotili pořádným McRoyall burgerem u McDonald. To, co kluci na hřišti předvedli, byla naprostá pecka. Až je nám líto, že se blížíme ke konci.

21. kolo 1. ligy ml. Dorostu:

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice
33:41 (18:20)

Takhle se to dělá, takhle se hraje, takhle se běhá a takhle se vyhrává………

Stále doléčujeme zranění a k tomu se přidalo několik nemocných. Suma-sumárum, nás do autobusu nastoupilo 9. 7 hráčů a 2 trenéři, sestava k popukání. Cesta proběhla v pohodě, bez dopravní zácpy nebo karambolů. Když jsme dojeli do Karviné, stihli jsme konec utkání mladších dorostenek.

Karvinští nás porazili v domácím utkání a my jsme jim sice porážku oplatit chtěli, ale vzhledem k tomu, že na lavičce seděli jen trenéři, nevěřili jsme, že s nimi vydržíme běhat 60 minut. Nestačili jsme se divit. Celé utkání jsme vedli a konec utkání si kluci naprosto užívali. Karviná má rychlé krajní spojky a výborného pivota. Většinu branek jsme dostali po uvolnění Davida Růži, jeho rychlé nohy a schopnost udržet míč po rychlé změně směru jsme nedokázali zastavit. Když nezakončil, dokázal přehrát míč na Alexe Zamarského, který hrál velmi dobře už v Lovosicích, nebo poslal míč do pivota. 

My jsme se naštěstí nelekli. Honza Durček s Martinem Prášilem kontrovali téměř z každého útoku. Na hrotu obrany opět velmi dobře pracoval Venca Kovář, který zakončoval z rychlých brejků a také schytal dost ošklivých ran, které nebyly potrestány. Tomáš Jetenský, který se blýskl 13 brankami začal v pivotu. Dan Dojčinovič a Karel Holubec stále doléčují zranění z Prague handbal cup a Jakub Donát ulehl s angínou. Nemohli jsme moc kombinovat, takže jsme pivota využili spíše jako clonu a kluci se na pivotu střídali, aby si trochu odpočinuli. Téměř všechno, co jsme zahráli se nám podařilo, a když už obránci střeli zblokovali, tak většinou do vlastní branky. Ve druhém poločase jsme sice ustáli úvodní tlak soupeře, ale pomalu nám začali docházet síly a soupeř se přiblížil na remízu. Přesně v tu chvíli zabral Lukáš Vítek v brance. 4 skvělými zákroky nás vrátil do herní pohody a kluci se opět rozjeli. Soupeře jsme dorazili z rychlých útoků, spoluprací spojek sebevědomou střelbou. Nesrazila nás ani dvojitá osobka na Honzu a Tomáše. Kilián dostal v závěru utkání ošklivý úder do obličeje a musel odběhnout zastavit krvácení z pusy. Chvilku jsme hráli v 5 lidech. Ani to kluky naštěstí neodradilo. Kilián sice vypadal, jako by utekl řezníkovi z jatek, ale i přes handicap se na hřiště vrátil a přidal další branku. Za královskou střelu můžeme považovat branku Tomáše Jetenského, který na 16 metrech obešel obránce, a protože měl odklepnuto vypálil do branky asi ze 14 metrů. Zvítězili jsme s lehkostí a v naprosto pohodové náladě. Výsledek není to nejlepší, co jsme si přivezli. Nejlepší bylo sledovat, jak kluci prodali to, na čem celý rok pracujeme. Splnili všechno, co jsme si řekli. 

V posledním kole hostíme v neděli 7. května od 12 hodin Jičín v domácím prostředí.

Sestava a branky Lovců: Lukáš Vítek – Honza Durček 10, Tomáš Jetenský 13, Martin Prášil 7, Honza Heřmanovský 3, Kilián Malý 5, Venca Kovář 5.

Branky ze 7m hodů: 3 – 4, vyloučení: 2 – 4, rozhodčí: Martiník, Pavelová.