Prodlouží Lovci extraligovou sezónu?

Možná to bude v sobotu pro Lovce poslední zápas, možná že se jim podaří prodloužit nejen sérii o 3. místo až do neděle, ale také aspoň o jeden den celou ligovou sezónu.

Série o 3. místo:  HK FCC Město Lovosice – HC Zubří, stav série 0:2
3. utkání: sobota 20. května od 17 hodin

První dvě utkání sehráli Lovci na palubovce soupeře v Zubří a nepřivezli si z nich úplně lichotivé výsledky: dvě prohry v poměru 20:34 a 24:33. Nepodařilo se jim tak vyvrátit letošní prohru z druhého vzájemného duelu proti Zubří v sezóně (základní část), který jsme prohráli rovněž vysoko 20:36.

Věřím ale, že tyhle prohry naši Lovci hodí za hlavu a především kvůli vám, našim skvělým fanouškům, do hry i přes hráčské oslabení dají svoje lovecké srdce. Samozřejmě to, abychom v sobotním duelu uspěli, bude vyžadovat nejen odhodlání, ale především mnohem lepší herní výkon, než který jsme předvedli  minulý víkend. Největším problémem pro nás bylo v úvodních dvou duelech proměňování střeleckých šancí. S vyrovnaným soupeřem znamená zahazování jasných příležitostí vždy „sebevraždu“, navíc takových možností není nikdy na rozdávání. A střelecká úspěšnost Lovců byla v Zubří hodně malá, samozřejmě i díky výbornému výkonu brankáře Maliny. Zlepšit tento faktor bude jednou z cest, jak proti Zubří uspět.

Do zápasu snad půjdeme s celistvější sestavou, než s jakou jsme odjeli na Moravu minulý týden. I nadále bez střelce a mozku týmu Jiřího Boučka, ale snad již s uzdraveným Vaškem Klimtem a pivotem Petrem Freibergem. Zcela jistě bude chybět obranář Vašek Franc, který se v minulém týdnu podrobil operaci ramene a neuvidíme jej ani v začátku nové sezóny.

V sobotním zápase budou s našimi i hostujícími hráči nastupovat opět malé házenkářské naděje. Premiérově nastoupí také děti v dresu soupeře, tj. HC Zubří. Ale nebudou to děti z moravského klubu, ale z našeho partnerského oddílu HK Louny. Jejich minižáci zároveň v poločasové přestávce změří síly s našimi malými házenkáři. Rádi bychom na tento poločasový program navázali i v následující sezóně a ukázali vám tak hru budoucích nadějí, našich budoucích Lovců. Budeme rádi, když jejich snahu oceníte potleskem, určitě si jej zaslouží.

Před utkáním dojde také ke slavnostnímu okamžiku, kdy náš bývalý hráč, funkcionář a dlouholetý rozhodčí ČSH, pan Jiří Motl starší, obdrží na konci své aktivní rozhodcovské kariéry poděkování z rukou představitelů Českého svazu házené. I my se již dnes přidáváme k poděkování a gratulantům!

Nezapomeňte tedy přijít podpořit Lovce a společně se pokusit prodloužit sérii do nedělního čtvrtého duelu. Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Před utkáním – Vojtěch Srba, ředitel klubu: „Do domácího duelu jsme si přivezli dvě vysoké porážky. A bohužel i tato série je výrazně ovlivněna zdravotním stavem našich hráčů. I přesto uděláme v sobotu maximum pro to, aby sobotní duel nebyl tím posledním v letošním extraligovém ročníku.“