Mladší žáci vezou z Aue bronzové medaile i šestou příčku

Závěr května 2017 patřil pro Lovosickou házenou již tradiční účasti na turnaji v Aue. Mladší žáci odjeli na 22. ročník se dvěma družstvy

 Mezinárodní turnaj Aue (GER), ml. žáci

Naše týmy ve své kategorii soupeřily o medaile s dalšími osmi družstvy z Německa a Čech. Lépe si v turnaji vedla hostující družstva z Čech. Ze silné čtyřky, jejíž vyrovnaná vzájemná utkání představovala moderní rychlou házenou, neprohrála jen Dukla Praha. Stříbrné medaile si odvezli hráči Plzně, kteří až po prodloužení zdolali Lovosice. Lovosičtí zase v zápase o bronz odsoudili domácí Aue A na čtvrté místo. Další družstva už nedosahovala úrovně medailistů, ale i jejich vzájemné zápasy byly vyrovnané. Lovosice B skončily na pěkném šestém místě.

Výsledky ve skupině:

Lovosice A – Dukla Praha  8:20 Lovosice B – Talent Plzeň  9:22
Lovosice A – NH Aue B 19:1 Lovosice B – NSG Westsachen 13:5
Lovosice A – Tygři Ústí n.L 28:4 Lovosice B – NH Aue A 8:18
Lovosice A – HSV Dresden 23:6 Lovosice B – HSG Neudorf/Dob.  11:15

Jediné těžké utkání Lovosic ve skupině bylo s tradičním rivalem Duklou. Obraz hry nebyl tak zdrcující jako výsledek. Vývoj utkání charakterizuje jeho úvod – v 5. minutě stav 2:5, přestože na vyložené šance to bylo 6:6. Trenéři ocenili, že kluci to nezabalili, ani když brankostroj rozjeté Dukly jen velmi obtížně brzdili.

Družstvo Lovosice B hrálo podle svých možností. Potěšitelná byla důrazná obrana a také aktivita v útoku. Škoda utkání s HSG Neudorf/Dobern, kdy si nechali v úvodu utéci soupeře o čtyři branky a vždy, když téměř srovnali skóre, hrubkami dostali soupeře zpět do hry.

Výsledky o pořadí

 

Lovosice A – Talent Plzeň 16:17 Lovosice B – HSV Dresden 11:11
Lovosice A – NH Aue A 15:14 Lovosice B – HSG Neudorf 9:13

Utkání o postup do finále nezačaly Lovosice A nejlépe (6. min 1:6!!!), a to zejména díky nedůsledné obraně a neproměňování. Postupem času ale Lovci zvětšili důraz v obraně, zpřesnili střelbu a začali skóre dotahovat. Celý druhý poločas ale jen dorovnávali jednobrankové vedení soupeře. V samém závěru se Lovosice přeci jen dostaly do vedení, ale soupeř těsně před sirénou srovnal. V prodloužení 2 x 3 minuty byli šťastnější plzeňští (1:2). Ani v utkání o třetí místo s Aue A nezačaly Lovosice A nejlépe (3. min 0:3). Větší důraz v obraně zahnal ostré spojky Aue A dál od branky a rázem domácí jen dotahovali až tříbrankové vedení Lovosic. Ale obrana a rychlé útoky Lovosic jim srovnat nedovolily.

Lovosice B postoupily do boje o páté místo ve vyrovnaném utkání s HSV Dresden na penalty. V závěrečném utkání s HSG Neudorf/Dobern již nestačili Lovci fyzicky.

Lovosice A odvedly v turnaji solidní výkon. Prověřila je sice jen tři utkání, zato velmi dramatická. Potěšitelná byla nejen předvedená hra, důraz v obraně a pohyblivý útok, ale zejména vůle po vítězství. Nutno pochválit celé družstvo za obranu i za hru v poli, neboť do střelecké tabulky v nejtěžších utkáních se zapsali téměř všichni hráči.

Lovosice B v žádném případě nezklamali, výkonnost táhli Bartošík, Král a Agler A. Šestá příčka odpovídá předvedenému výkonu.

Velké poděkování patří rodičům za účinnou podporu.

SESTAVA Lovosice II

Zábranský, Hromada – Pokorný Tadeáš, Hron, Vaverka, Vojíř, Dojčinovič, Zámyslický, Šafránek, Toman, Novák, Bereš, Agler M.

SESTAVA Lovosice I

Agler A – Bartošík, Král, Bereš, Černý, Hanzal, Křížek, Mach, Krogner, Pilney

Trenéři: Trefný, Vodička, Hron