Minižáci o víkendu na trunaji v Chomutově a Liberci

Dva turnaje absolvovala naše družstva minižáků v průběhu sobotního dne a na všech výborně reprezentovali lovosickou házenou.

Turnaj minižáků – Ústecká liga 4+1 – Turnaj 6+1 Liberec

Ústecká liga 4 + 1, Chomutov 13.května 2017

Na posledním turnaji Ústecké ligy hrála opět dvě lovosická družstva složená z hráčů ročníků 2007 a 2008. Ve stejném termínu se hrál také přípravný turnaj 6+1 v Liberci, jehož se také zúčastnilo družstvo Lovosic tvořené z hráčů převážně ročníku 2006. Takže o minulém víkendu hráli soutěžní zápasy všichni lovosičtí minižáci (29 dětí).

Lovosice I: Lovosičtí hráči hráli proti většinou o rok starším protihráčům. Ve všech zápasech dokázali hrát vyrovnané partie. Proti Lounům nestačili důsledně bránit rychlé hráče soupeře a zápas s Chomutovem spíš připomínal utkání ve volném stylu. Chomutov velmi bojovně bránil a v boji o míč mnohdy i nečistě, rozhodčí však tento styl hry připustil, takže na závěr jsme byli spokojeni, že všichni toto utkání přežili bez úrazu. Zápas s Baníkem Most byl také velmi bojovný a s družstvem DHK Most jsme byli zcela pány na hřišti. Za celkový projev na hřišti je třeba všechny hráče pochválit.

Lovosice II: V této skupině naši nejmladší házenkáři sehráli se všemi soupeři velmi pěkná utkání a ve většině případů jsme soupeře přehrávali rychlostí a technikou. Snad přesnost střelby by mohla být lepší. Velkým přínosem je i trvalé zlepšování hráčů, kteří v minižácích na jaře začínají.

Celkově lze konstatovat, že sezona 2016 – 2017 Ústecké ligy 4+1 byla úspěšná a celý průběh soutěže byl bez problémů. Jediná připomínka by mohla být k rozhodování zápasů, kde je zcela nejednotný přístup začínajících rozhodčích v posuzování nečisté hry v obraně.

Turnaj minižáků, Liberec 13.května 2017

Lovosické družstvo nezklamalo a v dobře obsazeném turnaji vybojovalo druhé místo za Duklou Praha. Lovosice porazily ve vyrovnaném zápase Zruč nad Sázavou. Výrazně zvítězily s Libercem, Jabloncem a Duklou B. V zápase s Duklou A jsme sehráli víc než vyrovnanou partii, po vedení v průběhu celého zápasu jsme v závěru prohráli smolně o jednu branku. Kladem je, že i s nejtěžším soupeřem si zahráli všichni hráči družstva. Všichni hráči zaslouží pochvalu za předvedený výkon.Za zmínku stojí, že naše družstvo úspěšně praktikovalo po celý turnaj osobní obranu. Turnaj potvrdil, že i v letošním ročníku Mega mini Liberec v polovině června můžeme hrát o umístění v přední části konečné tabulky.

Zpracoval: Jan Šváb, vedoucí družstva