Minižáci v Aue nezářili, ale ani nepropadli

Na tradičním turnaji v AUE lovosičtí minižáci sice nezazářili, avšak jejich vystoupení nebyl žádný propadák a jejich výkon dokázal, že stále patří na přední místa v této kategorii.

Mezinárodní turnaj Aue, minižáci

Z pěti zápasů třikrát vyhráli, jednou prohráli o jedinou branku s domácím AUE I a nepovedl se jim zápas s Talentem  Plzeň . 22. ročník turnaje byl na tuto dlouhodobou tradici velmi slabě obsazen. V kategorii minižáků se turnaj hrál systémem dvou skupin a první dva týmy z každé skupiny  postoupily do semifinále, třetí a čtvrtý tým potom hrál o páté až sedmé místo. Lovosický tým hrál ve skupině s Plzní a Aue I a právě tyto dva celky se dostaly až do finále. Lovosičtí hráli o páté až sedmé místo a bez porážky v této skupině obsadili pátou příčku. Vedení týmu považuje výkon družstva na turnaji za dobrý a i díky vylosování jsme sehráli velmi kvalitní zápasy s dobrými soupeři. Tento fakt potvrzuje i vystoupení Dukly Praha, která ve své skupině (tříčlenné) měla soupeře výkonnostně slabší a po vysokých vítězstvích postoupila do semifinále, kde podobně jako Lovosice podlehla Plzni a o bronzové medaile hrála potřetí se soupeřem o třídu slabším. Takže kvalitní zápas díky vylosování hrála Dukla jeden, Lovosice čtyři, což jistě dalo dětem po sportovní stránce daleko víc.

Celkový dojem z lovosické hry si hráči pokazili zbytečnou nervozitou a zbrklostí. Dobré okamžiky střídali s hrubými chybami při rozehrávce, nedůsledným bráněním a někdy i nepřesnou střelbou. Byla to daň z nezkušenosti a obav z cizího prostředí. Většina hrála v Německu poprvé.  Účast na turnaji vedení družstva považuje za velmi přínosnou i  pro  získávání zkušeností v nezvyklém prostředí.

Složení družstva:  Jáchym Toužimský, Krištof Kokalidiss – Matěj Fornbaum, Tomáš Křížek, Franta Krejza, Jakub Gebhart, Standa Gebhart, Václav Dvořáček, Václav Durek, Adam Skalický, Vojta Buryánek, David Trefný, Ondra Bradáč, Pavel Šenk, Matěj Reska.

Výsledky Lovosic:

Skupina:

Lovci – AUE I 5:6 (smůla v závěru, daň domácímu prostředí)
Lovci – Plzeň 5:14 (ustrašený výkon, nejslabší výkon na turnaji)
Lovci – Gorlitz 11:10 (sice vítězství, ale min. 5 zbytečných branek)

Skupina o 5.-7 místo:

Lovci – AUE II 20:4 (velmi slabý soupeř, na začátku podcenění)
Lovci – Gorlitz 11:10 (podobný průběh jako ve skupině- zbytečné branky)

Kategorie: aktuality, minižáci, mládež Rubriky: