Lovci budou doma odvracet mečbol soupeře

V oslabené sestavě Lovci jen stěží mohli pomýšlet na úspěch na palubovce Zubří. Bojovali, ale na lepší výsledky jejich snaha nestačila. Zubří tak do Lovosic pojede za stavu 2:0 na zápasy.

Foto: HC Zubří

Série o 3. místo:

HC Zubří – HK FCC Město Lovosice 2:0 na zápasy (34:20, 33:24)

Bez zraněného tvůrce hry Jiřího Boučka, kanonýra Václava Klimta, obranáře Vaška France a pivota Petra Freiberga odjížděli Lovci na utkání série o bronzové medaile. Chtělo by se říci, že vlastně už v tradiční sestavě, protože od začátku února nám chybí min. jeden hráč základní sestavy. Ale tým odjížděl s odhodláním se s handicapy poprat.

Zatímco v prvním utkání jsme dokázali se soupeřem držet po poločase přijatelný stav (12:9 pro Zubří), v tom druhém nám protivník utekl hned po třiceti minutách hry (17:10). V obou zápasech se nám podařilo ještě v průběhu poločasu přiblížit soupeři na minimální rozdíl, ale závěry poločasů vyzněly lépe pro Zubří a to si tak dokázalo vytvořit uklidňující náskok.

Ve druhých poločasech jsme na soupeře již nestačili, když v obou zápasech nám největší problém dělalo překonat výborného Malinu v brance soupeře a zastavit střelce domácích pivota Šlachtu (nastřílel dohromady 18 branek). Celkově jsme první utkání prohráli rozdílem čtrnácti branek. Ve druhém zápase se zdálo, že do Lovosic povezeme mnohem přijatelnější výsledek, vždyť ještě v 53. minutě ztráceli naši házenkáři tři góly (26:23 pro Zubří). Do konce střetnutí jsme se již prosadili jedinou brankou, zatímco Zubří se radovalo hned sedmkrát a nakonec jsme i ve druhém zápase podlehli vysoko.

Zubří tak do Lovosic pojede s vedením 2:0 a k zisku bronzu mu bude stačit jediné vítězství. Lovci se pak doma budou snažit sérii natáhnout minimálně do neděle, abychom se tak s domácími fanoušky rozloučili dvěma zápasy v naší hale. Přijďte nás povzbudit, sobotní střetnutí začíná v hale Chemik v 17 hodin. Velké poděkování patří našim věrným příznivcům, kteří nás jeli do Zubří podpořit. Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy po utkání:
Milan Berka (1. zápas): „Domácí dnes v utkání dominovali. V prvním poločase se nám ještě dvakrát podařilo korigovat. Druhý poločas byl zcela v režii domácích.“
Milan Berka (2. zápas):  „Bylo to utkání hodně podobné tomu včerejšímu, včera jsme v prvním poločase nedali devět jasných šancí, dnes dokonce jedenáct. To dnešní zápas rozhodlo. K druhému poločasu se už vyjadřovat nebudu.“

Sestava a branky Lovců:
1. utkání: Hrdlička, Adamík, Koňařík – Landa, Havel 2, Sýkora 5, Motl 6/1, Jelínek 2, Bičiště 3, Chroustovský, Konárik 1, Semerád, Miko, Malý.
2. utkání: Hrdlička, Adamík, Koňařík – Landa 2, Havel 5, Sýkora, Motl 10/6, Jelínek, Bičiště 2, Chroustovský 3, Konárik, Semerád, Miko, Malý 2.