Cesta za bronzovým snem začíná!

Po třech týdnech se znovu rozjede extraliga a to svojí úplně poslední částí. Už jen čtyři týmy jsou totiž ve hře a to o ty nejcennější příčky.

Série o 3. místo:

HC Robe Zubří – HK FCC Město Lovosice

Termíny utkání:
Zubří – sobota 13. května 18:00,
Zubří – neděle 14. května 18:00,
Lovosice – sobota 20. května 17:00.

Velkou pauzu si teď dopřála nejvyšší soutěž mužů, aby před rozhodujícími duely o medaile nabrala dech a dopřála všem svým fanouškům co nejkvalitnější házenou. Do finále se letos po právu probojovala dvojice celků, která předváděla vyrovnané výkony po celou sezónu a zároveň v jejím závěru dokázala fyzickou i psychickou odolnost. O první příčku se tak po roce opět utkají týmy Talentu Plzeň a Dukly Praha.

Vedle finálové série se odehraje i série o 3. místo mezi našimi Lovci a týmem Zubří. Říká se, že boj o třetí místo je soubojem zklamaných. Troufám si říci, že zklamanější vyšel ze semifinále rozhodně náš soupeř ze Zubří. Celek, který se po celou sezónu držel na špičce tabulky a do poslední chvíle o ni také bojoval. Celek, který v semifinále měl výhodu domácího prostředí v úvodních dvou duelech. Celek, který měl mít podle hodnocení expertů dosti široký kádr na to, aby tento souboj zvládl. Nakonec se to ale Zubří nepovedlo, když v úvodním duelu (ve kterém ale tahal téměř celé utkání za delší konec) Pražanům podlehl. Druhý zápas a jeho výsledek se dal po sobotě tušit: rozjetá a nažhavená Dukla nedala pod tlakem hrajícímu Zubří šanci a do Prahy tak vezla senzační vedení 2:0 na zápasy. To ve třetím duelu na Ruzyni již jen potvrdila a má tak po roce šanci na reparát proti obhájci titulu.

Naši Lovci i přes nevydařený závěr základní části uhájili 4. místo a tím také lepší výchozí postavení do čtvrtfinále play-off. To se nakonec v sérii s Karvinou ukázalo jako klíčový faktor, protože jsme tuto sérii dokázali získat právě třemi výhrami v domácím prostředí. Semifinále již ale bylo nad naše síly. Jednak silou kádru soupeře, jednak zdravotními problémy, které nás v zápasech limitovaly (zranění klíčových hráčů Bouček, Klimt, Landa). Buďme realisté a jako realisté si také semifinálovou sérii vyhodnoťme: byla nad naše síly.

I z důvodů výše se dá o Lovcích hovořit jako o tom méně zklamaném týmu. I když na druhou stranu, po vynikajícím začátku sezóny, kdy jsme se prakticky po celé čtyři měsíce drželi na vedoucí příčce, by zas bylo alibismem nějaké uspokojení pouze z postupu mezi nejlepší čtyřku. Začínáme sice dvěma zápasy venku a s ne zcela plným kádrem. Dobrou zprávou ale je, že do hry se již naplno zapojí Honza Landa a tým tak bude mít další impulz k bojům o pátou medaili za posledních deset ligových sezón. A to je motivace jako hrom! 🙂 Buďte u toho s námi, podpořte Lovce v jejich bojích. Sledovat nás vedle haly v Zubří můžete prostřednictvím TVcom (sobota, neděle) nebo onlajny.cz (sobota, neděle). Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Čekají nás poslední zápasy sezóny. My v nich necháme vše, co umíme a samozřejmě chceme aspoň v jednom z utkání v Zubří uspět. Tím bychom si zajistili dva zápasy pro naše fanoušky, kterým je dlužíme ze série s Plzní, a zvedli šanci na bronzovou medaili. O tu určitě chceme zabojovat. Proti nám bude stát komplexní tým se širokou lavičkou, který má zdvojené posty. Zubří doufalo v účast ve finále a po neúspěchu proti Dukle nebude chtít ztratit další sérii.“

Miloslav Sýkora, křídlo HK FCC Město Lovosice: „Zubří je hlavně v domácím prostředí velmi nepříjemným soupeřem. Má kvalitní obranu, za kterou pracuje spolehlivě chytající brankář Malina. Věřím, že klíčem k úspěchu bude především naše hra bez zbytečných technických chyb. Pak bychom měli šanci zvítězit a připravit si lepší pozici pro domácí odvetu.“