Úkol splněn: mladší dorostenci v nejvyšší soutěži i v dalším ročníku

V předposledním domácím utkání první ligy mladších dorostenců jsme přivítali poslední celek tabulky SK Velkou Bystřici.

20. kolo 1. ligy ml.dorostu:

HK LOVOSICE – SK VELKÁ BYSTŘICE
46:33 (23:16)

Úkol byl jednoduchý, zdokonalovat spolupráci trojice Durček – Trkovský – Kovář. Zapasovat do útoku Kiliána Malého, který byl pro trenéry velmi příjemným překvapením poté, co odehrál na střední spojce skvělá utkání na Prague cup. Svým výkonem na turnaji v Praze si otevřel dveře k širšímu využití a potvrdil nám tím fakt, že příští rok bude jedním z hráčů, o které se tým bude opírat. Do pohody jsme potřebovali dostat Tomáše Jetenského, kterému Praha moc nevyšla. Tomáš vzhledem ke svým tělesným proporcím hrál dost zakřiknutě. V domácím utkání měl za úkol nastřílet z dálky aspoň 20 střel. Limit pro útok byl minimálně 40 branek vstřelených a pro obranu 25 obdržených.

Podle výsledku jsme splnili útočnou část. I přes několik technických chyb, kdy jsme zbytečně ztratili míč špatnou přihrávkou, nám do padesátky chyběly 4 branky. Kluci zvládli výborně přechod do rychlého útoku. Do brejků posílali hlavně Vencu Kováře, který hrál vysunutého obránce, a v postupném útoku dávali branky z jednoduché spolupráce dvojic.

V obranné části jsme výborně plnili úkoly asi prvních 10 minut zápasu. Když jsme o trošku víc navýšili skóre, začali jsme v obraně odpočívat a myslet jen na útok. Lukáš dostával branky hlavně z 6 metrů nebo po rychlém útoku. Nefungoval střed obrany, protože jsme se nedokázali domluvit. Jednu chvíli se nám soupeř přiblížil na rozdíl 3 branek. Time-out nás srovnal a do konce poločasu jsme utekli na rozdíl 8 branek. Stále doléčujeme zranění z Prague cup, proto hráči museli zaskočit i na pozicích, kde nejsou zvyklí hrát. Soupeř byl ideální sparing partner, abychom si mohli vyzkoušet střelbu, uvolnění i spolupráci dvou a více hráčů a také obranu 1:1 v systému 1:5. Za útok zaslouží všichni 1*. Ale obrana, a především konec utkání, nás trenéry zvedlo ze židle. Neodcházeli jsme domů v pohodové náladě. Úkol splněn, tým se v dorostenecké lize udržel pro další ročník, 7 hráčů je v širší nominaci reprezentace. Bohužel dílčí úkoly pro utkání někteří hráči nesplnili a jako tým nechali Lukáše v brance napospas náhodným střelám z malé vzdálenosti.

V předposledním kole soutěže nás čeká zájezd do Karviné. Doma jsme prohráli díky výbornému výkonu Alexe Zamarského, také nám to doma hraje hůř než na venkovních utkáních. Do Karviné jedeme s cílem oplatit soupeři porážku a přivézt 2 body. Zápas hrajeme v neděli 30. 4. od 13 hodin.

Sestava a branky Lovců: Lukáš Vítek – Jakub Humpola 7, Honza Durček 7, Tomáš Jetenský 3, Jarda Trkovský 6/2, Honza Heřmanovský 7, Venca Kovář 8, Dan Dojčinovič 3, Kilián Malý 2, Martin Prášil 2, Donát Jakub 1.

Branky ze 7m hodů: 2 – 1, vyloučení: 4 – 4, rozhodčí: Lorenc, Štrebl.

Výsledky a tabulka