Rozhodující utkání v Lovosicích: LOVCI CHTĚJÍ DO SEMIFINÁLE!

Ani dva uplynulé víkendy nerozhodly o posledním semifinalistovi mužské extraligy. Zatímco tři týmy se již těší na bitvy o finále, Lovci a Karviná budou bojovat o poslední volné místo.

Rozhodující utkání ČF extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná,
sobota 8. dubna 17hodin

Dva víkendy a každý jiný: zatímco po prvních dvou zápasech to byli Lovci, kteří měli před sebou „již“ jen poslední krok, po uplynulém víkendu nemá poslední čtvrtfinálová hádanka stále řešení. Rozhodnuto bude v sobotu kolem půl sedmé, kdy se v hale Chemik bude končit pátý zápas této série.

Výsledky předcházejících utkání:

  1. zápas: Lovosice – Karviná 31:29
  2. zápas: Lovosice – Karviná 32:20
  3. zápas: Karviná – Lovosice 35:31
  4. zápas: Karviná – Lovosice 31:27

Tři ostatní série čtvrtfinále skončily v nejkratším možném čase, a zatímco jedna semifinálová dvojice je již známa: Zubří – Dukla, obhájce titulu z Plzně na svého semifinálového soka stále čeká. Budou jím lovosičtí Lovci nebo Baník Karviná?

My všichni si samozřejmě přejeme a především uděláme vše co je v našich silách pro to, aby posledním postupujícím byli Lovci. Ale jak se dalo předvídat v souboji 4. a 5. týmu tabulky po základní části, tato série bude ta nejvyrovnanější. V konečném součtu dělil oba týmy jediný bod ve prospěch Lovosic, který nakonec rozhodl o tom, že Lovci budou mít výhodu v rozhodujícím duelu. A ten teď přichází, přestože jsme tajně doufali, že se nám z Karviné podaří tu jednu kýženou výhru přivézt.

Nestalo se. Oba zápasy přinesly útočnou házenou plnou branek, a zatímco v prvním utkání Lovci dlouho drželi naději na úspěch, ve druhém se tato šance rozplynula již v průběhu prvního poločasu. Nedařilo se nám a je potřeba uznat, že soupeř se do Lovosic vrací oprávněně. Nyní je tedy na čase ukázat, že tato velmi dobře rozehraná sezóna bude mít své pokračování a maximálně využít domácího prostředí a podpory našich skvělých fanoušků.

Obrana! Obrana! Obrana! Tohle slovo by mělo být klíčové pro úspěch, protože 66 obdržených branek na půdě soupeře je velkým zdviženým prstem pro celý tým. Šikovné spojky Monczka, Mlotek, vysoký Solák nebo silově velmi dobře vybavený Hanisch na pivotu, to jsou největší hrozby karvinského týmu. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na smrtící protiútoky, nenápadnou práci Radčenka nebo dobré zákroky Mokroše v brance.

Všechno nebo nic! Jeden z týmů udělá poslední třetí krok na cestě k semifinále a rozhodne se o něm tuto sobotu v naší hale Chemik. V hale, kde jsme doma my! My LOVCI LOVOSICE. Potřebujeme každý hlas, každou dlaň, každou formu podpory. NEZAPOMEŇTE PŘIJÍT V ČERNÉM A PODPOŘIT NAŠE LOVCE NA NAŠÍ SPOLEČNÉ CESTĚ ZA SNEM! My všichni chceme její pokračování a bez vás to není možné! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! Děkujeme.

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Přiblížilo se nám další finále této sezóny. My se na něj samozřejmě budeme připravovat s tím, že nic jiného než vítězství pro nás neexistuje. Čeká nás těžký zápas, ale jak pro nás tak pro Karvinou by byl neúspěch hrát pouze o 5.-8.místo. Napětí bude na obou stranách, ale my budeme mít výhodu domácího hřiště. Chceme soupeře porazit a potvrdit, že za tuhle sezónu do boje o medaile patříme. Je to pro nás druhý finálový zápas a doufám, že jej zvládneme a budeme se moci připravovat na tu pozitivnější část sezóny.“

Pavel Chroustovský, spojka HK FCC Město Lovosice: „Karviná opět ukázala, že play-off v domácím prostředí hrát umí a rozhodne se tedy až v pátém utkání. Odměnou za dobré umístění v základní části je odehrání tohoto souboje na domácí půdě v hale před našimi diváky. Někomu se může zdát, že jsme promarnili šanci sérii ukončit už v Karviné, ale takové play-off prostě je, žádný tým to nevzdává, bojuje do poslední minuty a o vítězství rozhodují pouze maličkosti. Naše fanoušky není třeba burcovat, jelikož v této sezóně již několika týmům dali jasně najevo, že z Lovosic se body jen tak neodvážejí. Jsou fantastičtí, věřím, že naplní halu a my se jim za to odvděčíme postupem do semifinále, protože tohle jsou přesně ty zápasy, kvůli kterým házenou všichni hrajeme!“