Mladší žáci vítězem turnaje v Kutné Hoře

Družstvo mladších žáků se zúčastnilo v sobotu 1. dubna 2017 turnaje v Kutné Hoře, ve kterém se představila družstva Středočeského kraje.

Turnaj mladších žáků, 1. dubna Kutná Hora

Zlaté medaile a pohár putovaly do Lovosic, stříbrné medaile si odvezli žáci Jiskry Zruč n.S., bronzovými medailemi se doma mohli pochlubit hráči Sokola Úvaly. Vítězství Lovosic bylo jednoznačné, družstvo předvádělo rychlou házenou s plným zapojením všech hráčů. Vzájemná utkání ostatních týmů byla vyrovnaná, všechna družstva se prezentovala důrazem v obraně, ale hru v poli stavěla na několika výrazných jednotlivcích, kteří byli schopni ohrozit brankáře. Však si také rozdělili individuální ocenění v turnaji, Zruč n.S. (hráč), Příbram (střelec) a Úvaly (brankář). Hrálo se 2 x10 minut.

HK Lovosice – Spartak Příbram 24:5 (14:3)

Do úvodního utkání proti neznámému soupeři vstoupili lovosičtí jako uragán (3. min 5:0). Příbramští nenašli zbraň na důraznou obranu Lovosic a z ní plynoucí a úspěšně zakončované rychlé útoky.

HK Lovosice – Jiskra Zruč n.S. 17:7 (10:4)

Jen začátek utkání byl vyrovnaný herně i skórem. Postupem času se prosazovala technika a zejména rychlost Lovosic.

HK Lovosice – Sokol Úvaly 12:5 (7:2)

Známý soupeř, který už nás několikrát potrápil, udržel lovosický útok na uzdě jen na začátku utkání. A když důrazná obrana vymazala úvalskou údernou spojku, nebylo o vítězi pochyb.

HK Lovosice – Sparta Kutná Hora 14:9 (7:4)

Naprostou většinu času se hrálo před lovosickou devítkou. Kutnohorští trpělivě hledali skuliny v lovosické obraně a nedovolili Lovosicím bleskovou hru. Taktika jim nesla dlouho ovoce v podobě přijatelného skóre. Lovosičtí ale předvedli, že si i v postupném útoku umí vytvořit šance. Proměnili jen některé, ale na jasné vítězství to stačilo.

HK Lovosice – TJ Náchod 15:6 (9:2)

Utkání bylo rozhodnuto díky vražednému tempu Lovosic hned v úvodu (6. min 7:1). Pak se tempo zmírnilo a Náchodští se snažili dlouho držet míč, což jim agresivní obrana Lovosic velmi ztěžovala.

TABULKA:

1. HK Lovosice 5 5 0 82:32 50 10
2. Jiskra Zruč n.S. 4 0 1 63:64 -1 8
3. Sokol Úvaly 3 0 2 54:51 3 6
4. TJ Náchod 2 0 3 56:59 -3 4
5. Sparta Kutná Hora 1 0 4 56:67 -11 2
6. Spartak Příbram 0 0 5 60:98 -38 0

Vítězství v turnaji bylo naprosto zasloužené. Všechna zúčastněná družstva praktikovala solidní obranu, ale Lovosice přidaly k důrazu i rychlý přechod do útoku. Významnou výhodou pro Lovosice byla i skutečnost, že každý hráč byl nebezpečný. Nebezpečný nejen důrazem, ale i snahou o uvolnění a střelbu. Hala s menšími rozměry sice usnadňovala soupeřům obranu, ale hráči se s tím úspěšně vyrovnali a řada akcí “na jeden dotek” lahodila nejen trenérům, ale i přítomným divákům. Všichni hráči se zapsali do tabulky střelců. Pochvalu zaslouží všichni hráči za kolektivní výkon a vzornou reprezentaci oddílu. Poděkování patří rodičům za výbornou podporu.

SESTAVA Lovosice:

Adam Agler, Hromada – Matyáš Agler, Zámyslický, Klug, Král, Černý, Bartošík, Pokorný Tomáš, Najman, Šváb, Mach, Hanzal, Bereš, Karlík.

Trenéři: Trefný, Vodička, Hron