Mladší dorostenci na PHC: z českých celků jsme došli nejdále!

A bylo by lépe, kdyby byl celý tým pohromadě a nepotkala nás tři zranění. Nakonec nás mrzelo, že jsme se neprobojovali výš, ale i tak jsme spokojení s naším výkonem.

Prague Handball Cup 2017: mladší dorostenci.

Na turnaj jsme odjeli s úkoly pro tým i jednotlivce a většinou se nám je podařilo splnit. Z původních 15 hráčů nás nakonec do Prahy odjelo 12. Kromě lovosických hráčů jsme nabídli účast brankaři z Velké Bystřice Dominiku Kolovrátníkovi. Kluci se znají ze soutěže a Dominik rychle zapadl do party Lovců.

První hrací den jsme si přivstali, protože jsme zahajovali naši skupinu prvním utkáním dne v 8:15. Skupina MB7 byla pro nás zajímavá už jen tím, že jsme byli jediný český celek. Celky Německa, Srbska, Švýcarska, Dánska a našeho souseda ze Slovenska slibovala pestrou směs házenkářských stylů. Naštěstí nám ani budíček v 6:15 nezkazil chuť do hry. Empor Rostock se sice bránil ze všech sil, ale nakonec jsme soupeře po vyrovnaném poločasu přetlačili. Nejvíce se prosadil Jarda Trkovský se 6 brankami.

Na druhý a třetí zápas dne jsme se přesunuli do sportovní haly Ruzyně VG, která je domovem Dukly Praha. Dánský celek pro nás nebyl silným soupeřem. S přehledem jsme zvítězili o 6 branek. V posledním utkání jsme přišli o Dana Dojčinoviče, který po srážce s protihráčem odjel do nemocnice se zraněným kolenem. Soupeř ze Srbska byl ve všech směrech lepší a bohužel pro nás hrály Srbové také dost tvrdě. V šest hodin jsme měli dohráno a mohli se vrhnout na kulturu a podívat se také na jiná utkání.  

Sobota byla volnější, zápas proti Švýcarům nám začínal až po dvanácté hodině. Snídani ve škole jsme vyměnili za delší spánek a energii jsme nabrali v nákupním centru na Andělu. Soupeře jsme přetlačili o 9 branek. Spočítali jsme si, že s 1 prohrou skončíme na druhém místě. Naše skupina se docela zamotala, když dánský tým Rodvore porazil o 4 branky Crvenou Zvezdu, která vedla s přehledem skupinu. Mohli jsme skončit na prvním postupovém místě, to nám bohužel uteklo díky horšímu skóre. Ale postupová skupina byla naše. Chystali jsme se na nedělní mini-skupinu se švýcarským Bernem a Litevským Taurasem. Nedělní večer patřil Harfě a McDonnald 😊.

Soupeři, které nám los přisoudil na pondělní vyřazovací část, nebyli výkonnostně lepší než my. Přesto nám tréma ráno svázala ruce. První utkání turnaje, které nám nesedlo. O výsledek jsme se tahali až do 11. minuty druhého poločasu. 4 minuty před koncem dostal Jarda Trkovský a pak hned Honza Durček 2 minuty a soupeř jen kontroloval konečný výsledek. Zápas nám nevyšel o 4 branky. Nakonec jsme skupinu vyhráli a opět na lepší skóre. Litevský tým přehrál Švýcary o 5 branek a nám stačila výhra o 6, abychom šli do osmifinále. Kluci se skvěle namotivovali a opět předváděli výbornou obranu a přechod do rychlého útoku. V přechodu opět vynikala trojice Trkovský-Durček-Kovář a díky brankařům jsme během chvilky vedli rozdílem třídy. Poločas jsme vedli o 8 branek. V utkání jsme přišli o dalšího hráče. Karel Holubec si poranil kotník po té, co mu ho útočící hráč přišlápl. Na lavici nám zbýval pouze 1 hráč a 1 brankář. Chuť do hry nám to nevzalo. Konec zápasu jsme trošku prozmatkovali, ale výhra o 7 branek nás poslala do osmifinále.

Jako jediný český celek jsme se ocitli ve společnosti Dánů a Srbů. Moc rádi bychom se poprali o lepší umístění, bohužel pokračování bylo nad naše síly. Výsledek našeho posledního vystoupení vůbec neodpovídá našim schopnostem. K Danovi a Karlovi se přidal ještě Honza Durček se zraněným prstem. Zápas jsme hráli téměř bez střídání a bez pivota. Na středu obrany a v útoku zaskočil Martin Prášil, který hraje hlavně na spojce. Flintu do žita jsme nehodili a snažili se bojovat. No nedopadlo to, prohra o osm branek znamenala stopku v další cestě turnajem.

Odjeli jsme do Prahy ukázat, co umíme. Kluci dostali volnou ruku. Sami si plánovali útok i obranu. Chtěli jsme, aby se nebáli chyb a zkusili si zanalyzovat, co bylo dobře a co špatně. Myslíme, že to vyšlo dokonale. Někteří v sobě objevili další potenciál a my trenéři jsme se od kluků naučili zase něco nového. Velké poučení pro příště je „BUĎ VŠICHNI, NEBO NIKDO“. Tým, který chce na tomto turnaji uspět, musí hrát v plné sestavě.  Děkujeme všem, kteří nás přišli podpořit. Děkujeme klukům, že zabojovali a vydrželi do konce.

Nakonec skvělá zpráva: zranění, která hráči utrpěli, nejsou vážná a kluci se brzy budou prohánět po palubovce. Od úterý se plně koncentrujeme na další mistrovské utkání proti Velké Bystřici. Hrajeme v neděli a doufáme, že budeme předskokani našich mužů, kteří bojují o finále.

Výsledky ml.dorostu na turnaji:

Základní skupina MB7

Pátek 14.4.2017

HC EMPOR ROSTOCK (Ger): HK FCC MĚSTO LOVOSICE 15:17
RODVORE HK 1 (Den) : HK FCC MĚSTO LOVOSICE 7:13
HK FCC MĚSTO LOVOSICE : MRK CRVENA ZVEZDA (Srb) 16:24

Sobota 15.7.2017

HK FCC MĚSTO LOVOSICE : TV APPENZEL (Sui) 21:12
HŠK ŠG KOŠICE (Svk) : HK FCC MĚSTO LOVOSICE 7:15

Hlavní část A, skupina MB18

HK FCC MĚSTO LOVOSICE : BSV Future Bern (Sui) 13:17
SM Tauras (Lit) : HK FCC MĚSTO LOVOSICE 12:18

Osmifinále, skupina MB27

HC Novi Beograd (Srb) :  HK FCC MĚSTO LOVOSICE 20:12