Karviná si vynutila pátý zápas!

Ani jeden z víkendových zápasů nepřinesl radost Lovcům a jejich fanouškům. Z Karviné se vracíme s prázdnou a stav série je srovnán na 2:2.

Autor: Ivo Dudek.

Čtvrtfinále extraligy mužů:

3. utkání: HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice 35:31 (19:17)

Jedna branka za druhou padaly ve třetím utkání Lovců proti Karviné. Ani na jedné straně se nedařilo defenzivám, které nepomohly svým brankářům a skóre tak utěšeně a pravidelně narůstalo na obou stranách. Tento fakt platil do stavu 13:13 v 19. minutě zápasu. Tři góly v řadě poslaly do vedení domácí, aby Lovci nakonec do šaten po třiceti minutách odcházeli s dvougólovým mankem.

Úvodní desetiminutovka druhé půle přinesla naději na výhru. Lovci dokázali srovnat skóre zápasu (21:21 ve 38. minutě) a o minutu později dokonce díky dvěma slepeným brankám jít do vedení 23:21. Bohužel pro Lovce toto vedení nepřineslo definitivní zvrat v zápase. Karviná nám v dalších 7 minutách povolila jediný gól a získala zpět vedení 27:24. Tento náskok soupeře se nám již vymazat nepodařilo a po výsledku 35:31 domácí snížili na 1:2 v sérii.

Alexandr Radčenko, hrající asistent trenéra HCB Karviná: „Dnes se nám povedlo to, co nevyšlo v Lovosicích. Kluci se drželi stanovené taktiky a hlavně jsme nerozchytali Adamíka v brance Lovosic. Naši brankáři předvedli v důležitých okamžicích pár zákroků a to pomohlo k prodloužení série.“

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Naším hlavním problémem dnes byla obrana. Dát venku 31 branek? To je hodně, ale dostali jsme jich 35, což už je opravdu moc. Navíc jsme měli o něco víc technických chyb, což musíme zítra určitě zlepšit.“

7m hody: 4/4 – 2/2, vyloučení: 2 – 2, rozhodčí: Pavlát, Točík, diváků: 668.

Nejlepší střelci Karviné: Monczka 10/4, Mlotek 7, Solák 6.

Sestava a střelci Lovců: Adamík, Koňařík – Freiberg, Franc, Havel, Sýkora 5, Motl 2, Bouček 5/2, Jelínek 4, Bičiště 3, Chroustovský 4, Klimt, Konárik, Semerád, Miko 1, Malý 7.

4. utkání: HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice 31:27 (16:11)

I v dalším zápase měla Karviná nůž na krku a i tentokrát si s touto situací dokázala poradit. Čtvrté utkání bylo vyrovnané pouze v samém úvodu, kdy připomínalo jako vejce vejci sobotní duel. Od stavu 6:6 (9. minuta) Lovci plných 14 (!) minut neskórovali a tato pasáž rozhodla o výsledku celého zápasu. Karviná získala díky osmi brankám v řadě vedení 13:6. Náskok soupeře narostl v průběhu druhé půle až na deset gólů (24:14 ve 38. minutě). Ve zbývajícím čase jsme již jen kosmeticky upravili skóre na konečných 31:27.

Nutno uznat, že v obou zápasech byl soupeř lepším týmem a po zásluze srovnal stav série. Nám se vůbec nedařilo v obranné fázi, kdy jsme prakticky nedokázali vůbec bránit útočné snahy hostí (první, druhá vlna, postupný útok). Na holičkách jsme nechali i oba brankáře, kteří se neměli na čem chytit. Útok v prvním utkání nebyl špatný, vždyť vstřelit 31 branek na palubovce hostí často znamená vítězství. Ne tak ale v kombinaci s naší velice špatnou obranou.

Série tak bude pokračovat i příští víkend, kdy v sobotu 8. dubna od 17 hodin oba týmy střetnou v rozhodujícím duelu. Utkání se hraje v Lovosicích a Karviná na něj vypravuje autobus fanoušků. Pojďme znovu ukázat, jak dokážeme naše Lovce podpořit a že do semifinále chceme a patříme právě my! Zároveň děkujeme skupince našich fanoušků, že za námi vážili cestu až do Karviné! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Alexandr Radčenko, hrající asistent trenéra HCB Karviná: „Dnes jsem opravdu maximálně spokojený. Snažili jsme se ubránit lovosické silné stránky a to se povedlo. Kluci zase zahráli jako tým, fungovala obrana a zachytal Peťa Mokroš. Jsem rád, že jsme nakonec mohli nasadit i mladé kluky a zahráli si tak všichni. V play-off je rozdíl ve skóre nepodstatný, takže jsme si to mohli dovolit.“

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Jsem opravdu velmi zklamaný. Prohrávat o deset, i když to nakonec bylo o čtyři, je opravdu moc. Od stavu 6:6 jsme nedali snad patnáct minut branku a dělali jsme opět chyby v útočné fázi. Takže jak jsem říkal, jsem po dnešku opravdu zklamaný.“

7m hody: 4/3 – 1/1, vyloučení: 6 (ČK Solák) – 5, rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 708.

Nejlepší střelci Karviné: Monczka 6/3, Solák 5, Frančík 4, Geist 4, Mlotek 4.

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Frieberg 1, Franc 1, Havel, Sýkora 4, Motl 5, Bouček 3, Jelínek, Bičiště 4, Chroustovský 1, Klimt 4/1, Konárik 1, Semerád, Miko 1, Malý 2.