Do domácí odvety za stavu 0:2

V pátek a v sobotu odehráli Lovci první dvě semifinálová střetnutí proti vítězi extraligy z posledních tří let, Talentu Plzeň.David Bičiště a Milan Škvařil v prvním semifinálovém střetnutí. Foto: Hynek Sladký.

Semifinále extraligy mužů:

Talent Robstav-M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice
34:26 (20:12) a 29:23 (17:9)

Ani jedno z utkání v Plzni se Lovcům nevydařilo. Plzeň tak využila domácího prostředí a po dvou úvodních duelech pojede do Lovosic za stavu 2:0. K postupu do dalšího finále jí tak chybí jediný krok.

V prvním utkání se nám nepodařilo zachytit samotný úvod zápasu. Od začátku jsme byli nedůrazní v obraně a v útoku se nám podařilo poprvé přesně zamířit až v páté minutě střetnutí. Domácí si již po 1/3 utkání vytvořili slibný náskok sedmi branek 13:6, který ještě do poločasu navýšili na rozdíl osmi gólů. Ve druhém poločase jsme již prostřídali sestavu, ve které už chyběl zraněný Bouček. Ten odstoupil z utkání ve 12.minutě a s největší pravděpodobností již do hry Lovců v letošní sezóně nezasáhne. Zápas se dohrával v režii domácích, kteří naše Lovce porazili jednoznačně rozdílem osmi gólů.

Ve druhém zápase se nám dařilo držet krok s domácími do 15. minuty a stavu 7:6. Ve zbývajícím čase prvního poločasu jsme se dokázali prosadit už jen třemi góly, zatímco domácí si znovu vybudovali uklidňující vedení (17:9). Ve druhé půli se nám podařilo přiblížit maximálně na rozdíl pěti branek (45. minuta 21:16). Bohužel jsme znovu postrádali agresivitu v obranné fázi a když se k tomu přidaly neproměněné vyložené šance (například tři sedmimetrové hody), neměli jsme v utkání šanci na úspěch. Druhý zápas vyhrála Plzeň 29:23 a do Lovosic si tak veze vedení 2:0 na zápasy.

Absolutorium zaslouží naši fanoušci, kteří v Plzni vytvořili v obou zápasech neskutečnou atmosféru. V domácím prostředí se pokusíme zabojovat a vrátit sérii zpět do Plzně. Třetí střetnutí se hraje v sobotu 22. dubna od 17 hodin. Sledujte naše komunikační kanály, kde se dozvíte vše potřebné a to především k předprodeji vstupenek na utkání.

Děkujeme všem našim příznivcům za podporu a věříme, že s vaší pomocí si v sobotu vynutíme čtvrté utkání! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře trenéra Milana Berky po 1. utkání: „V první desetiminutovce jsme udělali šest technických chyb. Nulová agresivita v obraně, úplně jsme si nechali rozstřílet gólmana Adamíka. I Plzeň udělala v první půli na její poměry hodně chyb, ale my jsme je nepotrestali. Propadli jsme ve všech částech hry. Zranění Jirky Boučka na konečný výsledek nemělo vliv, i když hráč jeho kvalit samozřejmě chybí. Do toho stavu jsme se dostali už s ním a agresivita v obraně by se ani s ním nezměnila. My jsme zlepšili defenzivu až v posledních deseti minutách, takhle bych si přál, abychom bránili zítra.“

Komentář ředitele klubu Vojtěcha Srby po 2.utkání:  „Průběh obou zápasů v Plzni je pro mě zklamáním. Věděli jsme, že pokud tady chceme uspět, je potřeba, aby se sešlo víc věcí najednou. A to se nestalo. Byli jsme pro domácí až příliš snadná kořist, i když dnešní výsledek může napovídat o zlepšení. Bylo to hodně podobné jako včera.“

Sestava a branky Lovců:
1. utkání: Koňařík, Adamík – Freiberg 1, Franc, Havel, Sýkora 4/2, Motl 4, Bouček 1, Jelínek 2, Bičiště 3, Chroustovský 1, Klimt 4, Konárik 1, Semerád, Miko 1, Malý 4/3.
2. utkání: Koňařík, Adamík – Freiberg, Franc, Havel 1, Sýkora 3, Motl 4/1, Jelínek, Bičiště 1, Chroustovský 3, Klimt 5, Konárik, Semerád, Miko, Malý 6/2.