Cesta za snem pokračuje! Jsme v semifinále!

Až páté utkání rozhodlo o posledním semifinalistovi extraligy mužů. Našlapaná lovosická hala Chemik sledovala utkání, které poslalo mezi nejlepší čtyři domácí Lovce.

5. utkání čtvrtfinále:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná
35:24 (17:13)

První poločas rozhodujícího střetnutí v napěchované hale v Lovosicích byl hodně podobný zápasům v Karviné. Oba týmy se pravidelně střídaly ve skórování a zápas měl rychlý spád. Tento scénář platil do 20. minuty střetnutí a stavu 9:9. Poslední desetiminutovka vyšla lépe Lovcům, dařilo se jim v obraně a do šaten tak odcházeli s vedením 17:13.

Na rozdíl od některých předchozích duelů pak Lovci zvládli i druhý poločas. Náskok Lovců postupně narůstal a když Karviná v rozmezí 17.-25.minuty nedokázala skórovat, bylo o posledním semifinalistovi rozhodnuto. Lovosice v konečném součtu zvítězily rozdílem 11 branek a radují se z postupu mezi nejlepší čtyři celky extraligy.

Hráčem utkání byl fanoušky zvolen brankář Artur Adamík, který ale o něj svedl velkou bitvu s naším nejlepším střelcem Mílou Sýkorou. K němu se střelecky přidal i Jirka Motl, ale velká pochvala a poděkování patří všem našim hráčům včetně lavičky.

Velkou radost nám dnes udělali naši házenkáři, kteří se vyprodané hale odvděčili tím nejlepším možným způsobem: postupem do semifinále ligy. V tom nás čeká trojnásobný držitel titulu a obhájce trofeje z Plzně. Série hraná opět na 3 vítězná střetnutí začíná na palubovce Plzně v pátek 14. dubna od 18 hodin. Druhé utkání se hraje v sobotu v 17 hodin. Třetí zápas pak uvidíme v Lovosicích 22. dubna od 17 hodin. Sledujte naše komunikační kanály (web, FB profil), kde přineseme informace ohledně zájezdu do Plzně i předprodeje na domácí utkání.

Děkujeme všem fanouškům za fantastickou podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Velká spokojenost s postupem do semifinále. Splnili jsme náš cíl. Bylo to těžké utkání, Karviná dlouho vzdorovala. Nakonec jsme vytěžili z našeho širšího kádru, se kterým jsme dokázali udržet vysoké tempo po celých šedesát minut utkání. Dnes jsme dobře bránili a k dobrým výkonům z domácích zápasů se vrátil Artur Adamík. Jsme šťastni, unaveni a těšíme se na semifinále.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Gratulujeme soupeři k zaslouženému vítězství. My jsme samozřejmě zklamaní. Velmi dobrý výkon podal Artur Adamík v brance hostí, celkově hrál soupeř mnohem lépe než v Karviné. Děkuji našim hráčům za bojovnost a našim fanouškům za podporu v hale.“

Nejlepší střelci Lovců: Sýkora 7, Motl 7, Bouček 5/2, Chroustovský 5, Malý 5.
Nejlepší střelci Karviné: Monczka 6/2, Radčenko 5, Hanish 3, Frančík 3, Užek 3. Rozhodčí: Macho, Hájek. 7m hody: 2/1 – 4/3, vyloučení: 2 – 4, diváků: 1026.