Cesta za snem nekončí, jen půjdeme za bronzem

V nejkratším možném čase zvládli semifinálové série jak Dukla Praha tak soupeř Lovců z Plzně. Ten uspěl i v Lovosicích.

3. utkání semifinále:

HK FCC Město Lovosice – Talent ROBSTAV-M.A.T. Plzeň
23:32 (12:13)

Na naše házenkáře čekal velmi těžký úkol, který měl ale naprosto jasný cíl: prodloužit semifinálovou sérii o jedno utkání a nabídnout tak našim skvělým fanouškům dvě domácí střetnutí. Tento cíl se bohužel nepodařil, ale Lovci budou na své cestě pokračovat i nadále a to s cílem zisku bronzové medaile.

V našem týmu chyběl Landa a Bouček, třetí z tahounů Klimt nastoupil s antibiotiky a zápas navíc nedohrál pro červenou kartu. Další hráči pak hráli se zdravotními problémy, ale vůle v tomto případě byla větší než bolest. Plzni jsme dokázali vzdorovat celý poločas. Po skvělém vstupu Lovců (3:0) se hra srovnala a vyrovnaná byla po celou první půli. Oba celky se střídaly v těsném vedení, aby si to jednobrankové nakonec odnesli do šaten hosté.

Sedm minut z druhé půle pak Lovci dokázali ještě držet krok, pak už byla Plzeň nad naše síly. Nepomohly ani dva oddechové časy trenéra Milana Berky a ve 45. minutě vedl hostující tým 22:16. Bylo jasné, že na další odpor již nemají Lovci síly a celkově pak soupeři podlehli 23:32.

I přes tuto prohru si Lovci užili ovace svých diváků ve stoje. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Jiří Motl, poděkování zaslouží celý tým. Za 3 týdny bude rozehrána série o 3. místo, ve které se utkáme se Zubřím. První dva zápasy (13. a 14. května) se hrají venku, třetí pak o týden později v Lovosicích.

Děkujeme všem z vás, kteří jste nás dnes přišli podpořit! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání:
Václav Toman, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „I toto utkání přineslo stejný obraz jako předchozí zápasy. Plzeň ukázala svoji kvalitu, my jsme podali velice dobrý výkon v prvním poločase, ale nedokázali jsme držet krok až do konce. Děkujeme našim fanouškům za podporu a věřím, že nás budou stejně tak podporovat i v sérii o konečné třetí místo.“
Martin Šetlík, trenér Talentu Plzeň: „Nejvyrovnanější utkání celé série a to i přes ten veliký konečný rozdíl. Viděli jsme čtyřicet minut hodně vyrovnaného zápasu a já jsem rád, že jsme sérii ukončili a jsme ve finále.“
 
Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Koňařík, Adamík – Franc 1, Landa, Havel 1, Sýkora 1, Motl 10/4, Jelínek 1, Bičiště, Chroustovský 3, Klimt 1, Konárik, Semerád, Miko 2, Malý 3.
 
7m hody: 5/4 – 3/2, vyloučení: 4 (ČK Klimt) – 3 (ČK Šindelář), rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 910.