Základní část extraligy zakončí Lovci ve středu v Novém Veselí

Extraliga mužů dospěla do svého závěrečného kola, po kterém se již pro osmičku nejlepších celků rozeběhne play-off. Lovci do něj půjdou ze 4. místa.

22. kolo extraligy mužů:

Sokol Nové Veselí – HK FCC Město Lovosice,
středa 15. 3. od 19 hodin

Nahoru ani dolů již nemohou házenkáři Lovosic v extraligové tabulce, takže poslední kolo v Novém Veselí pro ně již bude spíše otázkou prestiže, psychického povzbuzení a především toho, aby do play-off tým vstoupil v kompletní sestavě.

Jedna z mála věcí, na kterou můžeme s napětím čekat, je jméno soupeře ve čtvrtfinále. Ani před posledním kolem není jasné, jestli bude naším soupeřem Karviná nebo Brno. Ani u jednoho ze zápasů těchto týmů se totiž nedá dopředu odhadnout výsledek. Aktuálně je na tom lépe Karviná, která zajíždí ve středu na palubovku Frýdku-Místku. Ten si výhrou u nás definitivně zajistil účast v play-off, takže již nemá nůž na krku a před domácími diváky může zápas odehrát v pohodě a teoreticky si výsledkem v něm „jen“ vybrat možného soupeře do play-off. I když ani o vítězi základní části není stále rozhodnuto, protože jeden z kandidátů na první pozici Plzeň čeká ještě zápas v Brně.

Myslím, že se již dlouho nestalo, aby před posledními zápasy základní části ani jeden z týmů (první osmičky) nevěděl:

  • kolikátý v tabulce skončí,
  • s kým vlastně bude hrát první kolo play-off.

Jasná je první čtyřka (Zubří, Plzeň, Dukla, Lovosice), která začne v 1. kole dvěma zápasy na vlastní palubovce, i trojice dalších týmů pro čtvrtfinále. Stále se však čeká na posledního postupujícího, o kterém se rozhodne mezi nováčkem soutěže z Nového Veselí a Jičínem. Nové Veselí má o něco lepší výchozí pozici, neboť poslední utkání hraje doma a dá se očekávat našlapaná hala, která by společně s hráči ráda v premiérové extraligové sezóně oslavila postup mezi elitní osmičku. Jičín sice jede do Hranic, které již na play-off nemohou dosáhnout, ale ty i přes nesplnění předsezónního cíle potřebují body do tzv. play-out. Toto utkání tak spíše než o herní kvalitě bude o morálních vlastnostech hráčů obou týmů.

Do utkání našich házenkářů, které začíná v Novém Veselí ve středu 15. března od 19 hodin, můžeme Lovcům popřát především to, aby zápas v pořádku odehráli a do 1. kola play-off vstoupili v kompletní sestavě. V nadstavbě se do sestavy vrátí již i brankář Artur Adamík, kterému ve středu posledním zápasem vyprší disciplinární trest za nesportovní chování v utkání proti Dukle.

Zápas v Novém Veselí bude možno sledovat na TVcom nebo onlajnech, budeme rádi, když i na dálku budete s námi. Nezapomeňte, že již za 11 dní pak začíná play-off, ve kterém jednoho z dvojice Karviná/Brno přivítáme dvakrát za sebou na domácí palubovce (25. a 26. března od 17 hodin). JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „V posledním utkání proti Novému Veselí budeme chtít rozložit zátěž na co nejvíce hráčů tak, abychom mohli zápas odehrát ve vysokém tempu. Prioritou pro nás je, abychom poslední kolo odehráli bez zranění. Každopádně jedeme do Nového Veselí vyhrát. Po posledním kole, kdy jsme podlehli doma Frýdku-Místku, nejsme zrovna v lichotivé pozici. Rádi bychom dokázali, že naše poslední výkony nejsou odrazem celkové výkonnosti týmu a že do play-off jdeme právem z pozice družstva z první čtyřky.“

Václav Franc, spojka/pivot HK FCC Město Lovosice: „I přes to že Nové Veselí hraje svou první extraligovou sezonu, tak do posledního kola bojují o možnost zahrát si play-off. V podzimním utkání se nám sice podařilo porazit soupeře o 9 branek, ale rozhodně se nejednalo o jednoduché utkání a protivníka se nám podařilo zlomit až v 50. minutě utkání. Na své palubovce je Nové Veselí opravdu silné a můžeme tedy očekávat ještě náročnější utkání. Soupeř těží hlavně ze hry svých vysokých spojek. Jsou to mladí kluci, kteří do toho jdou po hlavě za jakéhokoliv stavu po celé utkání. V tomto utkání budeme chtít napravit naší poslední porážku, když jsme v domácím prostředí podlehli Frýdku-Místku a aspoň částečně se tak omluvit našim fanouškům.“

Kategorie: aktuality, tým "A"