Třetí prohru jsme nepřipustili, Lovci vezou body z Hranic!

Ve dvacátém kole extraligy mužů prokázali naši Lovci svoji vnitřní sílu, když dokázali zvrátit nepříznivý stav a vybojovat vítězství v Hranicích.

20. kolo extraligy mužů:

TJ Cement Hranice – HK FCC Město Lovosice 26:28 (12:13)

Vůbec to nebyl pro Lovce jednoduchý zápas. Hranice ještě bojovaly o poslední šanci na proklouznutí do play-off. Lovci měli za sebou dvě nepříjemné prohry, které je s největší pravděpodobností po vydařeném průběhu základní části odsunuly až na čtvrtou příčku.

Až do 11. minuty byl v Hranicích k vidění vyrovnaný zápas (5:5). Následovalo pro Lovce osm hluchých minut, které domácí dokázali přetavit v tříbrankový náskok 8:5. Naštěstí se pak Lovci znovu chytli v dalším osmiminutovém úseku, kdy povolili Hranicím jen jedinou branku. Znovu tak bylo skóre vyrovnané, aby pak první poločas díky brance Chroustovského těsně před přestávkou vyzněl vítězně pro Lovce 13:12.

Ve druhé půli se oba týmy střídaly ve vedení. V 52. minutě se Hranicím podařilo odskočit na 25:22 a s naším celkem to nevypadlo nejlépe. Ale Lovci prokázali, že i nadále se s námi musí v závěru extraligy počítat. Závěrečnou část mezi 52.-60. minutou vyhráli poměrem 6:1 a celkově se mohli radovat z vítězství 28:26.

Vítězství je to důležité především pro psychiku týmu, třetí případná prohra by před blížícím se play-off byla hodně nepříjemná. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu na dálku! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Vybojovali jsme body, které nám potvrdily první čtyřku. Po dvou porážkách se Zubřím a Plzní to pro nás bylo důležité vítězství. Byl to těžce vybojovaný zápas, který se nám podařilo otočit až v samotném závěru. Panuje u mě spokojenost na všech frontách.“

Přehled dalších zápasů Lovců:
11. 3. 18:00 Lovosice – Frýdek-Místek
15. 3. 19:00 Nové Veselí – Lovosice
play-off čtvrtfinále:
25. 3. xx:xx Lovosice – Brno/Karviná
26. 3. xx:xx Lovosice – Brno/Karviná
01. 4. xx:xx Brno/Karviná – Lovosice
další termíny dle vývoje ČF série.

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Koňařík – Franc, Landa 1, Havel, Sýkora 3, Motl 7, Bouček 8/2, Jelínek, Bičiště 3, Chroustovský 2, Konárik, Semerád, Miko 1, Malý 3.

7m hody: 2/2 – 2/2, vyloučení: 2 – 6, rozhodčí: Pavlát, Točík, diváků: 160.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,