Skvěle! Lovci zvládli oba domácí duely!

V parádní atmosféře dnes nastoupili Lovci k druhému utkání čtvrtfinálové série proti Karviné. Po sobotním dramatu byl dnes k vidění konečně pohodový zápas.

2. utkání čtvrtfinále:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná 32:20 (15:12)

Bylo to opět galapředstavení Artura Adamíka, který i dnes měl lví podíl na našem vítězství. Ale ne jen on, druhý krok byl ve znamení perfektní práce celého týmu a do listiny střelců se zapsal i nováček Petr Freiberg.

Lovci do druhého utkání nastoupili již s novou posilou, když se divákům poprvé představil i Petr Freiberg přicházející do Lovosic na hostování z prvoligového Náchoda do konce sezóny. Karviná v první půli předvedla houževnatý výkon a dlouho dokazovala, že se bude i dnes chtít poprat o vítězství. Přestože Lovci začali lépe a po chvíli vedli 5:2 (8. minuta), soupeř rozhodně nemínil rezignovat a dalších deset minut i díky dobrým zákrokům brankáře Petra Mokroše nedovolil lovosickým skórovat. Výsledkem bylo otočení skóre na 5:7 ve prospěch Karviné. Lovci ale nepřipustili v domácím utkání žádné překvapení. Do konce poločasu pak Karviná i díky vynikajícímu Adamíkovi skórovala již jen pětkrát, zatímco domácí přidali hned deset branek. Výsledkem bylo poločasové skóre 15:12 v náš prospěch.

A tentokrát si Lovci pohlídali i druhý poločas a nepřipustili oproti včerejšku žádné drama. Ve 44. minutě jsme vedli již o devět branek 25:16 a před vynikající kulisou jsme s jistotou kráčeli k druhé výhře v sérii. Střelecky se dnes dařilo Lukáši Malýmu, který se stal Hráčem utkání a velmi dobře nahradil v brance Lovců Adamíka druhý brankář Jakub Koňařík. Po vítězství 32:20 tak do Karviné pojedeme s vedením 2:0 v sérii. K postupu do semifinále nám chybí jediný krok a první možnost jej udělat budeme mít již v sobotu 1. dubna od 18 hodin na palubovce soupeře.

Velké poděkování patří vám divákům, kteří jste nás dnes od první do poslední minuty hnali kupředu. Atmosféra v hale byla rozhodně nejlepší za celou sezónu a je to i vaše vítězství, přesně v duchu JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Václav Toman, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „Dnes hráči podali perfektní výkon. Po trošku utrápeném prvním poločase jsme dokázali nátlakovou hrou odskočit na větší brankový rozdíl a užili jsme si před skvělými diváky konečně klidnou výhru. Jsem rád, že jsme mohli do hry zapojit všechny hráče a branku vstřelila i naše nová akvizice Petr Freiberg. Rádi bychom sérii ukončili v co nejkratším možném čase, i když to v Karviné nebude vůbec jednoduché.“

Alexandr Radčenko, asistent trenéra HCB Karviná: „Zasloužená výhra domácích. Klíčovými faktory byla naše střelecká nemohoucnost ruku v ruce s výtečnou formou Artura Adamíka.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Freiberg 1, Franc, Landa, Havel 1, Sýkora 5, Motl 6, Bouček 2, Jelínek 1, Chroustovský 3, Klimt 2, Semerád, Miko 2, Malý 9/2.

Nejlepší střelci Karviné: Radčenko 5, Mlotek 5, Monczka 3/1, Frančík 3.

Rozhodčí: Bečička, Bubeníček.

Sedmimetrové hody: 3/2 – 2/1 , vyloučení: 3 (ČK Miko) – 2 (ČK Mokroš), diváků: 752.