První krok Lovci zvládli

Úvodní utkání čtvrtfinále mají za sebou házenkáři Lovosic proti Karviné. Znovu to nebyl vůbec jednoduchý zápas a o první vítězství se bojovalo až do samého konce.

1. utkání čtvrtfinále extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná
31:29 (17:13)

První krok ve čtvrtfinálové sérii udělali Lovci, i když se jim nevykračovalo směrem k semifinále vůbec lehce. Zápas měl opět dva rozdílné poločasy. Dlouho čekali diváci v lovosické hale na první branku zápasu. Vstřelil ji až ve 4. minutě domácí Malý. Lovci přidali v zápětí další dvě, zatímco Karviná musela na svoji úvodní trefu čekat až do 8. minuty. V tu chvíli snižovala na 3:1. Lovci byli v dalších minutách jasně lepší, po čtvrt hodině vedli 10:3 i díky výbornému výkonu Adamíka v brance. I ve 22. minutě si udržovali sedmibrankový náskok (14:7) a směřovali pevně za prvním vítězstvím v sérii. První varování ze strany soupeře přišlo již v závěru úvodní půle, který nakonec Lovci vyhráli již jen 17:13.

Začátek druhé půle domácí zvládli a udržovali si až do 42. minuty dostatečný náskok (22:17). Pak ale šest minut neskórovali, když povedené zákroky předváděl Petr Mokroš v bráně hostí, a Karviná se dotáhla na rozdíl jediné branky 22:21. Až do samého konce pak bylo utkání dramatické, hostům se dokonce podařilo díky gólu výborně hrajícího  Monczky srovnat na 27:27 (55. minuta). Až v poslední minutě pak Lovci rozhodli o svém vítězství a prvním krůčku směrem k další fázi play-off.

Druhé utkání na Lovce čeká zítra ve stejný čas, tj. od 17 hodin. Nezapomeňte na změnu času! Děkujeme všem našim fanouškům za dnešní podporu a budeme velice rádi, pokud nás v černých tričkách přijdete povzbudit i zítra. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „My jsme samozřejmě spokojeni především s prvním krokem. Hrálo se ve vysokém tempu, ale nás opět přibrzdily úseky plné neproměněných šancí nebo technických chyb. Za stavu 21:16 jsme nedali mimo jiné sedmičku a rychlý protiútok a soupeř se tak dotáhl až na remízu. Naštěstí jsme dnes závěr zvádli, ale deset nedaných vyložených šancí a deset technických chyb je prostě na takový zápas příliš.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Velká škoda první půle, kdy nám domácí utekli až na rozdíl sedmi branek. Stahování tohoto náskoku nás pak stálo obrovské množství sil, ale i přesto se nám podařilo náskok Lovosic vymazat a zápas zdramatizovat. Porazili jsme se ale sami obrovským množstvím neproměněných šancí, takový počet je až trestuhodný. V důležitých momentech navíc domácí podržel brankář Adamík. Gratulujeme domácím a našim hráčům děkuji za velkou bojovnost. Zítra se ale znovu budeme rvát o možnou výhru.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc 4, Landa, Havel, Sýkora, Motl 7, Bouček 6/1, Jelínek, Chroustovský 4, Klimt 4, Semerád, Miko 2, Malý 4.

Nejlepší střelci Karviné: Monczka 10/1, Frančík 7, Mlotek 6.

Rozhodčí: Novotný, Horáček, 7m hody: 2/1 – 3/1, vyloučení: 4 -4, diváků: 736.