Předposlední utkání základní části: Lovci hostí Frýdek-Místek

Dvě poslední kola zbývají do konce základní části. Přestože je jasná první čtyřka, která bude mít v úvodním kole výhodu domácího prostředí, nejasno je zatím o jejích soupeřích.

21. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek,
sobota 11. března 18:00

O tom, že Lovci nic nevzdávají a až do posledního kola budou bojovat o co nejlepší postavení v tabulce pro nadstavbovou část, se mohli všichni přesvědčit v rámci posledního kola. V něm naši házenkáři cestovali do Hranic a i přes nepříznivý vývoj utkání v něm dokázali skvěle zvládnout závěrečnou „osmiminutovku“ a otočit z 22:25 na konečných 28:26. Klobouk dolů za bojovnost a víru, která se nám může (a pevně věříme, že se tak i stane) vrátit právě v play-off.

Díky výhře v Hranicích už mají Lovci jisté místo mezi první čtyřkou, která bude mít v prvním kole nadstavbové části výhodu domácího prostředí v prvních dvou a případném rozhodujícím utkání. O tom, kdo bude naším soupeřem ve čtvrtfinále, se ještě rozhodne. Větší „šance“ na získání 5. místa a vstupenky do série s Lovosicemi má momentálně pátá Karviná. Ta sice na dálku bojuje o tuto pozici s týmem Brna, ale podíváme-li se na rozlosování obou týmů, tak jednoznačným aspirantem na pátou příčku je právě severomoravský celek.

Zbývající utkání Karviná/Brno:
Karviná – 21. kolo: doma Hranice, 22. kolo: venku Frýdek-Místek,
Brno – 21. kolo: doma Zubří, 22. kolo: doma Plzeň.

Samozřejmě Lovci ještě nemusí skončit čtvrtí, ale svoji pozici už nemají ve vlastních rukou a spoléhat se na zaváhání některého z týmů před námi by bylo čirou spekulací. Pokud totiž favorité ustojí svoji roli v závěrečných kolech (byť jde jejich soupeřům o bytí či nebytí v play-off), zůstane postavení první čtyřky tak, jak je tomu nyní.

Lovci rozhodně mají za cíl z posledních dvou kol vyjít se 100% bodovým ziskem a prvním krokem na jejich cestě bude v sobotu souboj s Frýdkem-Místkem. Z podzimního střetnutí s tímto soupeřem jsme vyšli vítězně 31:28, když v tomto utkání exceloval především náš střelec Vašek Klimt. Ten nemohl do posledních zápasů zasáhnout s ohledem na svůj zdravotní stav, pro zápas s Frýdkem-Místkem by již ale měl figurovat v sestavě Lovců. Chybět nám bude i nadále brankář Artur Adamík, jehož disciplinární trest se již přechýlí do své druhé poloviny (Arturovi zbývají 2 utkání mimo hru). V posledním utkání v Hranicích byl ale výkon Kuby Koňaříka jedním z hlavních faktorů vítězství, takže není důvod v tomto smyslu hovořit o nějakém oslabení.

Pepino stále ještě nemá svoji pozici do play-off jistou. Potvrdit ji mohl již o uplynulém víkendu, kdy se představil na palubovce nováčka Nového Veselí (čeká nás v posledním kole). Nové Veselí ale ve své první extraligové sezóně srdnatě bojuje o postup mezi nejlepší osmičku a potvrdil to i výkonem právě proti Frýdku-Místku (výhra NV 33:22). O definitivní jistotu tak bude Frýdek-Místek bojovat až do posledního možného kola (u nás v Lovosicích a doma proti Karviné). V týmu trenéra Aleše Chrastiny se můžeme těšit na jednoho z nejlepších střelců extraligy posledních let: spojku Vojtu Petrovského (aktuálně 8. nejlepší střelec soutěže), nebo na nejlépe střílejícího exekutora sedmiček Adama Gřeška.

Utkání začíná v hale Chemik netradičně o hodinu později, když se poslední dvě kola extraligy hrají ve snaze o co největší regulérnost ve stejném dni i čase. Zveme tedy všechny naše fanoušky na poslední domácí utkání základní části, které začíná v sobotu 11. března od 18:00. I proti Frýdku-Místku vás budeme potřebovat! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „setkáváme se s dalším týmem, který ještě bojuje o poslední místa v play-off. Frýdek-Místek je pospolu už delší dobu, stěžejními hráči jsou pro něj Petrovský, Dyba a Vacula s Krahulíkem v obranné fázi. V celé sezóně se potýká s nevyrovnaností výkonů. Každopádně je to pro něj jedna z posledních dvou šancí na postup mezi osmičku a tak by potřebovali u nás bodovat. Ale to mi nechceme připustit a ani si to po dvou prohrách doma nemůžeme dovolit. Takže my půjdeme v sobotu jednoznačně za dvěma body.“

Jan Hrdlička, brankář HK FCC Město Lovosice: „Po zvládnutém venkovním utkání v Hranicích nás čeká tým Frýdku-Místku. Soupeř je aktuálně na posledním postupovém místě do play-off a bude se snažit tuto pozici udržet, takže nám nedají v utkání nic zadarmo. Bude velmi důležité pohlídat si jejich nejlepšího střelce Vojtěcha Petrovského, jak kvůli jeho střelecké potenci, tak s ohledem na jeho kvalitní spolupráci s pivotem. Pro nás se jedná o poslední zápas základní části v domácím prostředí, a proto věřím, že nás přijde podpořit co nejvíce diváků a k výhře nám pomohou skvělou atmosférou. Rádi bychom předvedli rychlou, hezkou házenou po které budou diváci odcházet spokojeni a my si připíšeme další dva body.“

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,