Před play-off s vítěznou chutí

Poslední kolo základní části dnes čekalo na všechny extraligové týmy a naši Lovci v něm zajížděli na palubovku Nového Veselí. Pro něj ještě stále žila šance na postup do play-off.

22. kolo extraligy mužů:

TJ Sokol Nové Veselí – HK FCC Město Lovosice
26:29 (16:17)

Především o svou čest dnes chtěli zabojovat Lovci na palubovce Nového Veselí, vždyť z posledních čtyř zápasů si odnesli jen jediné vítězství. Za to Nové Veselí ve své premiérové sezóně mělo až do posledního kola ve vlastních rukou postup do play-off mezi elitní osmičku celků.

Lovci od počátku zápasu ukazovali, že dnes si body nechtějí nechat vzít. Obrana sice nepracovala stoprocentně, ale pokud některý z hráčů prostřelil bloky nebo proskočil na brankoviště, stál mu v cestě vynikající Jakub Koňařík v naší brance. Především jeho zásluhou a přesné mušce Lukáše Malýho na křídle se Lovcům od začátku dařilo držet ve vedení. A to i díky brance z rychlého útoku, kterou vstřelil sváteční střelec týmu Jiří Semerád. Náš náskok byl po většinou tříbrankový a platil až do 28. minuty zápasu. Pak se domácím podařilo zkorigovat stav a do šaten odcházeli naši hráči už jen s těsným vedením 17:16.

Do druhého poločasu nastoupil do naší branky Jan Hrdlička a vedl si po výborném výkonu Koňaříka z první půle neméně skvěle. Lovcům ve spolupráci s ním vyšla především úvodní desetiminutovka, kdy odskočili soupeři již na rozdíl pěti branek 23:18. Srdnatý soupeř podporovaný skvělým publikem se nevzdával a i nadále bojoval o play-off (na dálku o něj bojoval s Jičínem hrajícím v Hranicích). Sedm minut před koncem se mu i díky našim 11 minutám bez branky podařilo snížit na 22:24, ale bohužel pro domácí a naštěstí pro Lovce se Nové Veselí již více nepřiblížilo. Dvě branky pro Lovosice přidal dnes velmi dobře hrající Pavel Chroustovský a Lovci se nakonec mohli radovat z vítězství 29:26.

Dobrých šest minut pak plná hala domácích fanoušků čekala na konečný výsledek z Hranic, kde nakonec po vyrovnaném průběhu zvítězil celek Jičína a stal se tak posledním postupujícím do play-off. I přes nepostup pak domácí příznivci odměnili svoje hráče bouřlivým potleskem. Určitě je potřeba vyzdvihnout přátelskou atmosféru, ve které se utkání odehrálo a poblahopřát domácímu celku k velmi dobré premiérové sezóně v extralize.

Z naší strany pak patří velké poděkování skupině našich fanoušků, která nás jela do Nového Veselí podpořit!

Samozřejmě nás těší především výhra a také to, že všichni hráči jsou po posledním kole zdraví. Na Artura Adamíka a Jiřího Motla teď čeká krátké soustředění s reprezentačním týmem a po něm již finální příprava na play-off. V něm se střetneme s celkem Karviné a první dvě utkání hrajeme na domácí palubovce: 25. a 26. března shodně od 17 hodin. Moc vás potřebujeme, tak nás přijďte podpořit! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář Milana Berky, trenéra HK FCC Město Lovosice: „Pro nás to dnes bylo velice důležité vítězství, zvláště po těch posledních nepovedených výkonech. Museli jsme navíc zacelit díru po Honzovi Landovi. Opět jsme se však nevyvarovali hluchých míst, v prvním i ve druhém poločase mělo Veselí velký tlak, ale podrželi nás gólmani. S Kubou Koňaříkem a Honzou Hrdličkou jsem maximálně spokojen, ale musíme být více agresivní v obraně. Jsem rád, že se nám podařilo před play-off zvednout naše pošramocené sebevědomí a musím pochválit výbornou atmosféru při dnešním zápase. Je vidět, že to ve Veselí házenou žije, i když to dnes nevyšlo, je tady vidět ohromný potenciál.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Koňařík – Franc, Havel, Sýkora 1, Motl 5, Bouček 5/2, Jelínek 2, Bičiště, Chroustovský 3, Klimt, Konárik, Semerád 1, Miko 2, Malý 10/1.

7m hody: 2/1 – 4/2, vyloučení: 0 – 5, rozhodčí: Kozler, Zych, diváků: 413.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,