Nezastavujeme, máme zpoždění!

Extraliga má za sebou první dva duely čtvrtfinálové části a všichni z favoritů si v domácím prostředí připsali dvě výhry. Nás těší, že mezi úspěšnými týmy nechybí ani Lovci!

Čtvrtfinále extraligy mužů, odvetné utkání

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice,
sobota 1. dubna od 18 hodin

Dva důležité kroky na své Cestě za snem mají za sebou házenkáři Lovosic, ale ten nejtěžší a nejdůležitější pořád před sebou. Ano, máme na něj možná hned tři pokusy, ale rozhodně bychom rádi sérii ukončili v co nejkratším možném čase. I když by to představovalo i to, že naši fanoušci Lovce téměř měsíc neuvidí v domácí hale.

A proč říkám: nezastavujeme, máme zpoždění? Protože po vydařeném vstupu do soutěže a vlastně celé podzimní části, Lovci určitě mysleli na vyšší příčky. Teď tedy chceme pro naše fanoušky dohnat to, co se nám v závěru základní části nepodařilo. Postup do semifinále nebereme jako samozřejmost, ale nutnost k tomu, abychom mohli sezónu i přes vítězství v Českém poháru hodnotit jako úspěšnou.

První dva duely čtvrtfinále: Lovci Lovosice – Karviná 31:29, 32:20.

Především první utkání, které mohlo mnohé napovědět, bylo pro naše hráče obtížné. Přestože jsme si v něm vytvořili až sedmibrankový náskok, v průběhu druhé půle jsme o něj přišli a pět minut před koncem Karviná dokonce díky brance svého nejlepšího střelce Marka Monczky srovnala na 27:27. Závěr utkání jsme naštěstí zvládli a připsali si tak důležitý první bod. Ve druhém zápase jsme konečně povolili fanouškům trochu oddechu a především druhou půli jsme si v zaplněné hale a fantastické atmosféře vychutnali. Do Karviné tak pojedeme se splněným cílem: vedením 2:0 na zápasy.

Odveta v Karviné

Lovosičtí házenkáři vyrazí na svoji další Cestu za snem již v pátek odpoledne vlakem Českých drah. Sobotní den tak bude napůl odpočinkový, aby se odpoledne přesunuli do haly Karviné v Cihelní ulici, kde se od 18 hodin odehraje možná rozhodující střetnutí série. Naši házenkáři v něm budou i nadále herně postrádat Honzu Landu, který ale bude na místě připraven podpořit ostatní Lovce v jejich boji. Cíle obou táborů jsou zcela jasné: domácí Karviná chce minimálně do neděle oddálit hrozbu vyřazení v sérii, Lovci by ideálně v sobotu večer cestovali domů. Komu z týmů se jejich sen splní, na to si budeme muset ještě pár dní počkat..

Víme, že do Karviné je hodně daleko, ale pokud se přeci jen někdo z vás fanoušků v sobotu vydá na cestu, rádi jej na severu Moravy uvidíme. Pro všechny z vás, kteří nás budou podporovat na dálku, bude opět fungovat textový přenos na onlajny.com nebo live přenos klubové kamery na TVcom.cz .

Držte nám palce na naší společné CESTĚ ZA SNEM! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Na třetí zápas se budeme připravovat ve stejném duchu jako na ty dva předchozí. Chceme odvézt co nejlepší výkon a sérii v co nejkratším čase ukončit. Víme, že nás bude čekat těžký zápas v bouřlivé atmosféře, ale ta může jen pomoci náboji utkání. Stejně jako jsem říkal před začátkem celé série, nemáme se již čím překvapit. Znovu to bude o stoprocentní koncentrovanosti a zodpovědnosti na hřišti. Kdo bude lépe proměňovat a nebude dělat zbytečné chyby, ten bude úspěšný.“

Ivo Havel, pivot HK FCC Město Lovosice: „Karviná bude chtít před vlastním publikem ukázat, že nic nevzdává a udělá vše pro to, aby prodloužila sérii minimálně do neděle. My ale další zápasy nechceme připustit a sérii chceme ukončit hned v sobotu. Nic jiného pro nás nepřipadá v úvahu už kvůli našim fanouškům. Musíme si pohlídat střelce Marka Monczku, nedělat technické chyby a přistoupit k zápasu maximálně zodpovědně.“