Mladší žáci vítězem druhého turnaje přeboru Ústeckého kraje

Mladší žáci zahájili jarní část přeboru Ústeckého kraje na domácí půdě v sobotu 18. 3. až druhým turnajem (první vynechávali).

Přebor Ústeckého kraje, Lovosice 18. března

Dnes vynechávala družstva Loko Louny a Tygři Ústí n.L., vzájemné utkání Lovosic bylo mimo soutěž. V turnaji zvítězilo domácí HK Lovosice II před Liberec Handball II a třetím Baníkem Most. V souboji o čtvrtou příčku zvítězili domácí HK Lovosice I. Hráno první poločas 10 minut osobky, druhý poločas 20 minut zónové obrany. Tabulka je zkreslena nestejným počtem odehraných zápasů.

HK Lovosice II – Baník Most 28:14 (12:5, 16:9)

Drtivý nástup Lovosic v osobní obraně znamenal jednoznačný průběh zápasu. Lovosičtí podali kolektivní výkon se solidní obranou a rychlým přechodem do útoku.

HK Lovosice II – Liberec Handball I 29:12 (12:4, 17:8)

I přes lehkomyslnou hru Lovosic soupeř z Liberce nestačil rychlosti a technikou. Pasivní obrana domácích ale dovolila soupeři udržovat pro něj přijatelné skóre.

HK Lovosice II – Liberec Handball II 23:21 (11:10, 12:11)

V závěrečném utkání o vítězství v turnaji nezopakovali domácí výkon z utkání před týdnem v Jičíně. V osobce výrazně převyšovala snaha o dosažení branky nad obrannou činností a zápas se stal přetahovanou o skóre (21 gólů za 10 minut!!!!). Také ve druhém poločase malý důraz v obraně Lovosic umožňoval Libereckým spojkám dohrát šňůru do křídel, která s jistotou proměňovala. A tak rozdíl ve skóre byl stále jednobrankový na jednu či na druhou stranu. Teprve v samém závěru zvýšením důrazu v obranné zóně se domácím podařil dvoubrankový brejk.

HK Lovosice I – Liberec Handball II 23:26 (9:8, 14:18)

Souboj mladších Lovosic proti starším Liberce vyzněl v osobce pro Lovosice díky rychlosti a pohybu. Utkání bylo vyrovnané i v druhém poločase (18. min 11:12). Několik technických chyb v řadě soupeř využil na tříbrankové vedení (25.min 18:21), které pak do konce utkání kontroloval.

HK Lovosice I – Baník Most 20:27 (9:10, 11:17)

Výborný nástup běhavých Lovosic znamenal dvoubrankové vedení, které mostečtí smazali až v posledních minutách osobky. I ve hře byli domácí mladíci mosteckým vyrovnaným soupeřem. Přetahovanou ve skóre rozhodli mostečtí kolem 25. minuty tříbrankovým brejkem.

HK Lovosice I – Liberec Handball I 24:11 (12:4, 12:7)

Liberečtí s několika minižáky nestačili na domácí ani rychlostí ani důrazem.

Starší ani nezklamali, ani neoslnili, povinná vítězství si odpracovali. V utkání s Libercem II nastoupili příliš profesorsky a málem se to nevyplatilo. Na hřišti odvedli všichni svůj standard.  Mladší odvedli solidní výkon, v utkání s Mostem sahali po vítězství, ale zbrklostí a nepřesnou střelbou se o ně připravili. Za bojovnost zaslouží ale pochvalu všichni. Ve všech utkáních se pravidelně střídaly celé šestice a téměř všichni hráči se zapsali do tabulky střelců.

SESTAVA Lovosice II

Adam Agler, Zábranský – Hron, Pokorný Tadeáš, Vojíř, Bereš, Matyáš Agler, Šafránek, Dojčinovič, Vaverka, Král, Toman,  Šváb, Bartošík,

SESTAVA Lovosice I

Hromada –  Zámyslický, Černý, Hanzal, Pokorný Tomáš,  Křížek,  Najman, Klug, Bereš, Karlík, Mach, Krogner, Tučka, Perlík, Pilney,

Trenéři: Trefný, Vodička, Hron